Politie Groningen

Politie lost vernielingen Delfzijl op

Delfzijl, 24-10-2007 o De politie heeft de afgelopen weken acht jongeren uit Delfzijl aangehouden op verdenking van vernieling en baldadig gedrag. De jongeren, in de leeftijd van 15 t/m 17 jaar, hebben bekend in de periode van juli 2006 tot augustus 2007 zeker 100 vernielingen te hebben gepleegd. Opvallend is dat van veel vernielingen geen aangifte is gedaan.

Vooral de wijken Over de Gracht en Steenbakkersbuurt in Delfzijl moesten het ontgelden. De vernielingen vonden voornamelijk in deze wijken plaats. De jongeren gaven toe na het uitgaan in de straten van deze wijken autospiegels en tuinen te hebben vernield. De totale schade wordt geschat op ruim 20.000 euro.

De politie kwam de jongeren op het spoor via andere jeugdonderzoeken. Door informatie van de buurt- en jeugdagenten en het Crimeteam in Delfzijl te koppelen, kwamen de acht in beeld. Drie van hen waren eerder met de politie in aanraking geweest. Alle verdachten verklaarden onder invloed van alcohol te hebben gehandeld. Geen de jongeren kan worden aangemerkt als leider van de groep. Tegen de jongeren wordt proces-verbaal opgemaakt.