Persbericht 24 oktober 2007

PERSBERICHT

Hagemeyer benoemt Paul Zekhuis tot Chief Operating Officer

Hagemeyer maakte vandaag bekend dat Paul Zekhuis (42) met onmiddellijke ingang is benoemd tot Chief Operating Officer. Daarnaast blijft hij verantwoordelijk voor de regio Centraal Europa.

De leiders van de regio's Verenigd Koninkrijk, Zuid-Europa en Azië-Pacific zullen aan Zekhuis gaan rapporteren. De leiders van de regio's Nordic en Noord-Amerika en ACE blijven aan de CEO rapporteren.

De benoeming van Paul Zekhuis zal voor de nodige operationele continuïteit zorgen in de voorbereiding tot het aftreden van de CEO in april 2008. Het zal ook de focus op het operationele aspect van de onderneming versterken, nu de CEO en de CFO beiden veel van hun tijd moeten besteden aan een ongevraagd voorgenomen overnamebod.

Paul Zekhuis, die lid is van het PPS Executive Committee, is sinds medio 2004 verantwoordelijk voor de regio Centraal Europa, waarvan Duitsland deel uitmaakt. Daarvoor was hij sinds 2002 Managing Director van Hagemeyer Nederland.

De Raad van Commissarissen zal Paul Zekhuis in de eerstkomende jaarlijkse Algemene Vergadering van Aandeelhouders voordragen voor benoeming tot lid van de Raad van Bestuur..

"Paul heeft uitstekend werk verricht in de turnaround en het verder laten groeien van onze onderneming in Duitsland", aldus Rudi de Becker, CEO van Hagemeyer, "Hij combineert goede management capaciteiten en resultaatsgerichtheid met een solide ervaring in onze sector en kennis van Hagemeyers activiteiten."

De arbeidsvoorwaarden van Paul Zekhuis zullen in lijn zijn met Hagemeyers bezoldigingsbeleid en zullen op een passend moment bekendgemaakt worden.

Naarden, 24 oktober 2007
HAGEMEYER N.V.
Raad van Bestuur

Voor nadere informatie:
Emilie de Wolf
Investor Relations & Group Communications
Tel. 035 6957676
www.hagemeyer.com
press@hagemeyer.com

Over de eerste negen maanden van 2007 realiseerde Hagemeyer een netto-omzet van 4,7 miljard (2006: 6,2 miljard) en had circa
17.800 werknemers in dienst. Meer dan 90% van Hagemeyer's totale omzet wordt gegenereerd door haar kernactiviteit Professional Products en Services (PPS). PPS richt zich op hoogwaardige business-to-business distributie van elektrotechnische materialen, veiligheidsproducten en andere Maintenance, Repair en Operations (MRO) producten in circa 25 landen in Europa, Noord-Amerika en Azië-Pacific. De overige omzet wordt gerealiseerd door de Agencies/Consumer Electronics (ACE) activiteiten, die in Nederland en Australië consumentenelektronica en merkproducten distribueren en luxe producten in een aantal landen in Azië. Het hoofdkantoor van Hagemeyer is gevestigd in Naarden, Nederland. Dit is mede een persbericht op grond van artikel 9b van het Besluit toezicht effectenverkeer 1995

Hagemeyer N.V. Rijksweg 69, Postbus 5111, 1410 AC Naarden, Nederland Telefoon + 31 (0)35 6957676, fax + 31 (0)35 6944396


---- --