Ingezonden persbericht


Juniper Networks levert WAN-optimalisatieplatform aan Verizon Business

WXC-platform ondersteunt afstemming businessapplicaties op wereldwijde bedrijfsnetwerken

Schiphol-Rijk, 24 oktober 2007 - Juniper Networks, Inc. (Nasdaq: JNPR) levert zijn schaalbare oplossing voor WAN-verbetering WXC aan Verizon Business. Het WXC-platform vormt de basis voor een nieuwe Managed WAN Optimization Service waarmee servicemedewerkers van Verizon Business netwerkprestaties kunnen verbeteren. De nieuwe Managed WAN Optimization Service op basis van het WXC-platform van Juniper helpt organisaties met meerdere vestigingen de applicatielevering over het WAN te versnellen en het rendement op WAN-investeringen te maximaliseren. Het platform verhoogt tevens de gebruikersproductiviteit.

"We kiezen voor het hoogwaardige WXC-platform van Juniper Networks, omdat het de zichtbaarheid van applicaties vergroot, de reactietijd ervan verkort en de WAN efficiënter maakt", zegt Michael Marcellin, vicepresident Product Marketing van Verizon Business. "Juniper helpt ons om onze uitstekende service aan onze zakelijke klanten waar te maken. Het platform biedt de schaalbaarheid die wij nodig hebben om onze multinationalklanten goed te kunnen bedienen."

Het WXC-platform verbetert de applicatieprestaties over het WAN door overbodige transmissies te herkennen en uit te schakelen, en TCP- en applicatiespecifieke protocollen te versnellen. Ook verbetert het platform prestaties door prioriteiten voor bandbreedtetoegang toe te wijzen en grote beschikbaarheid op sites met meerdere WAN-links te verzekeren. De WXC werkt end-to-end samen met de meeste applicaties, waaronder webgebaseerde, client-server-, maatwerksoftware-, spraak- en videoapplicaties. In de platformen zijn ook de nodige beheertools opgenomen, die de prestaties van het WAN en de applicaties monitoren en hierover rapporteren.

"Vooraanstaande managed-serviceproviders als Verizon Business zien het belang in van serviceontwikkeling en -differentiatie, gebaseerd op ons hoogwaardige WXC-platform", zegt Steven Wastie, vicepresident Enterprise Marketing van Juniper Networks. "We zien het als onze taak om onze managed-servicepartners innovatieve oplossingen te bieden, die leiden tot vermindering van bedrijfs- en operationele risico's bij hun klanten."

###

Over Verizon Business
Verizon Business, een onderdeel van Verizon Communications (NYSE: VZ), is een toonaangevende leverancier van geavanceerde ICT-oplossingen aan grote ondernemingen en overheidsinstellingen wereldwijd. In combinatie met een ongeëvenaard wereldwijd netwerkbereik, geavanceerde technologie en professionele dienstverlening levert Verizon Business innovatieve en naadloze zakelijke oplossingen aan klanten overal ter wereld. Raadpleeg voor meer informatie www.verizonbusiness.com.

Over Juniper Networks
Juniper Networks, Inc. loopt voorop in krachtige netwerktechnologie. Juniper biedt een netwerkinfrastructuur die zorgt voor een omgeving die acuut reageren combineert met betrouwbaarheid. Dit maakt de versnelde inzet van services en applicaties mogelijk via één enkel netwerk. Zodat bedrijven optimaal presteren.