Ingezonden persbericht


Alcatel-Lucent gebruikt apparatuur Colubris Networks voor WiFi-netwerk Parijs

Oplossingen van Colubris basis voor gratis draadloos internet op 260 locaties in Parijs

Breda, 24 oktober 2007 - Colubris Networks is door Alcatel-Lucent en SFR, een grote Franse telecomprovider, geselecteerd als leverancier van WiFi-apparatuur voor het draadloze stadsnetwerk van Parijs. Het WiFi-project in Parijs is het grootste in Europa.

Net als veel andere vooraanstaande grote steden besloot Parijs haar eigen publieke draadloze netwerk op te zetten: Paris WiFi. Vanuit het programma hierachter, Paris Ville Numérique (PARVI), wil de stad het gebruik van nieuwe informatietechnologie stimuleren en lokale technologische initiatieven ondersteunen. Alcatel-Lucent en SFR hebben het systeem samen ontworpen en geïmplementeerd. Het netwerk biedt draadloos internet binnen en buiten, en omvat onder andere openbare gelegenheden, zoals parken, pleinen, bibliotheken, musea en het stadhuis. Dankzij de honderd door SFR geplaatste Colubris MultiService Access Points konden inwoners van Parijs en toeristen vanaf 16 juli 2007 al gratis gebruikmaken van het snelle, draadloze internet. Op 29 september was de officiële lancering van het project. Vanaf deze datum zijn 315 toegangspunten in gebruik, verdeeld over 225 locaties in de stad. Uiteindelijk zijn er eind oktober 2007 400 toegangspunten actief, verdeeld over 260 verschillende locaties in Parijs.

Colubris Networks is wereldwijd de grootste leverancier van MultiService WLAN's. De oplossingen van het bedrijf zijn geschikt voor onder andere WiFi publieke toegang en leveren betrouwbare en hoogwaardige WiFi-dekking voor binnen en buiten. Colubris Networks werkte onlangs nog mee aan de aanleg van de stadsnetwerken van Luzern (Zwitserland) en Singapore.

"Het geeft erg veel voldoening om mee te doen aan een ambitieus en innovatief project als Paris WiFi. In een dergelijk groot project komen de technische mogelijkheden en operationele voordelen van onze oplossing extra naar voren", zegt Harry Stevens, Sales Director bij Colubris Networks. "We hebben al aan veel WiFi-stadsprojecten meegedaan, met elk hun specifieke eisen. Dankzij onze flexibele en schaalbare oplossingen konden we hier allemaal aan voldoen. Colubris is erg verheugd dat steeds meer steden een WiFi-netwerk plannen, evalueren of aan het ontwikkelen zijn."

Over Colubris Networks
Colubris Networks ontwikkelt en levert intelligente WLAN-oplossingen voor de zakelijke markt en voor serviceproviders. Het geoptimaliseerde WLAN-switchingsysteem biedt ongeëvenaarde bandbreedte-efficiency, naadloze mobiliteit en veilige en makkelijke toegang voor meer dan 1.500 organisaties en 40 miljoen gebruikers wereldwijd. De systemen van Colubris Networks bieden door integratie met bestaande netwerkinfrastructuur-, beveiligings- en beheeromgevingen een toekomstvaste investeringsbescherming. Colubris Networks is onder meer door Red Herring opgenomen in de top 100 van particuliere bedrijven in Noord-Amerika en was in 2005 een van de Fierce 15-bedrijven van FierceWireless. Het bedrijf won tevens de Mobile Trax Mobility Award.