Ingezonden persbericht


Persbericht

Citrix voegt on-demand virtuele servers en desktops toe aan application delivery infrastructure

~ Citrix Provisioning Server streamt datacenter-workloads en desktop-besturingssystemen vanaf netwerkopslag ~

Vianen, 24 oktober 2007 - Citrix Systems, Inc. (Nasdaq:CTXS), wereldwijd marktleider op het gebied van application delivery infrastructure, introduceert Citrix Provisioning Server. Provisioning Server is gebaseerd op de streaming-technologie voor besturingssystemen van het in januari overgenomen Ardence Inc.. De oplossing stelt IT-organisaties in staat om besturingssystemen en workloads van datacenter en desktop dynamisch te streamen naar zowel virtuele als fysieke apparaten vanuit één centrale locatie. Dit zorgt voor een flexibele en kostenefficiënte applicatie- en desktop delivery. Daarnaast vormt Provisioning Server een goede aanvulling op de recente overname van XenSource, aanbieder van virtuele infrastructuur.

IT-managers staan onder steeds hogere druk om de operationele kosten van hun datacenter te verlagen. Zij moeten de IT-efficiëntie verbeteren door het aantal servers te verlagen, minder uit te geven aan voorzieningen en de productiviteit te verhogen. Provisioning Server laat organisaties het besturingssysteem en de workload van een server streamen van netwerkopslag naar 'bare-metal' (lege) of virtuele servers in het datacenter. Het besturingssysteem en de werklast van een desktop wordt on-demand gestreamd naar schijfloze netwerk-PC's. Door het besturingssysteem en de workload van een server on-demand te streamen, neemt de flexibiliteit van IT toe, wordt de behoefte aan back-up servers minder, worden de energiekosten verlaagd en het IT-beheer gestroomlijnd.

"Het toevoegen van streaming-functionaliteit voor besturingssysteem en workload aan ons bestaande aanbod van datacenter-, desktop- en application delivery-opties, toont Citrix' leiderschap in het beschikbaar stellen van applicaties aan de klant, onafhankelijk van tijd en locatie", aldus Rob van der Hoeven, area vice-president bij Citrix Systems Benelux. "Door de beschikbaarheid van datacenter en desktop te stroomlijnen, levert Citrix Provisioning Server aanzienlijke economische- en productiviteitsvoordelen. Het vereenvoudigde beheer en de toegenomen flexibiliteit zorgen voor besparingen op lange termijn."

Zolang het gebruik van virtualisatietechnologieën toeneemt, stijgt de vraag naar een geïntegreerde end-to-end virtuele infrastructuur-oplossing met betrouwbare en veilige delivery oplossingen en geautomatiseerde desktop en datacenter provisioning-processen. Citrix biedt deze reeks van technologieën en geeft organisaties een complete virtualisatie-infrastructuur waarmee een computeromgeving flexibeler, dynamischer en toegankelijker wordt voor bedrijfsveranderingen.

Provisioning Server is verkrijgbaar via Citrix' wereldwijde partnerkanaal en biedt diverse voordelen aan bestaande Citrix application delivery infrastructure-klanten.


- Klanten die Citrix Presentation ServerTM gebruiken om Windows-applicaties beschikbaar te stellen, kunnen besturingssystemen en applicatie-workloads streamen vanuit één image. Hierdoor is het eenvoudiger om besturingssysteem- of server-upgrades uit te voeren, compatibiliteitstests uit te voeren en servers anders in te stellen. Tegelijkertijd wordt het aantal benodigde back-up servers verminderd.
- Klanten die Citrix NetScaler gebruiken om web-applicaties beschikbaar te stellen, kunnen elke besturingssysteem- en applicatie-workloads on-demand streamen naar web- en applicatieservers. Hierdoor hoeven organisaties niet op iedere server een statisch besturingssysteem- en workload in te zetten, te patchen of te upgraden.
- Klanten die server- en desktop-virtualisatieoplossingen van XenSource gebruiken, kunnen virtuele servers en desktops aanleveren vanuit het gehele datacenter.
- Klanten in een multi-user lab of streng beveiligde omgeving kunnen een volledig desktop-image streamen naar schijfloze netwerk-PC's.

(497 woorden)

BERICHT VOOR DE REDACTIE
Over Citrix
Citrix Systems, Inc. (Nasdaq: CTXS) is wereldwijd marktleider en de meest vertrouwde naam op het gebied van application delivery infrastructure. Meer dan 200.000 organisaties wereldwijd vertrouwen op Citrix om elke gebruiker optimaal toegang te bieden tot elke applicatie, met de beste prestaties, het hoogste beveiligingsniveau en de laagste kostprijs. De complete Fortune 100 en 99% van de Fortune Global 500 maakt gebruik van Citrix, alsmede honderdduizenden kleine bedrijven en particulieren. Citrix heeft ongeveer 6.200 verkoop- en alliantiepartners in meer dan 100 landen. In 2006 behaalde Citrix een omzet van $1,1 miljard. Kijk voor meer informatie op www.citrix.com

Voor meer persinformatie kunt u contact opnemen met: Cathelijne van den Bosch van LEWIS
Tel: +31 (0)40 235 46 00
E-mail: cathelijnev@lewispr.com

Nienke Schipper-Pauw van Citrix Systems
Tel: +31 (0)347 324 845
E-mail: nienke.schipper@eu.citrix.com
http://www.citrix.com

LEWIS - Global Public Relations

Hoevenweg 29
5652 AW Eindhoven
Nederland

Tel: +31 40 235 46 00
Fax: +31 40 235 46 01
Web: www.lewispr.com
Agency blog: www.lewis360.com