Ingezonden persbericht


--- P E R S B E R I C H T ---

Rotterdam, 24 oktober 2007

Eerste deelnemer VSB Music Matters Award is bekend

Zangeres Sabrina Starke is verzekerd van een plaats in de grootste Rotterdamse talentenjacht ooit

Niemand minder dan Sabrina Starke kreeg vandaag de eerste wild card toebedeeld van de jury van de grootste Rotterdamse talentenjacht ooit: de VSB Music Matters Award. Op 8 december strijdt de zangeres in de Doelen tegen nog elf toptalenten, in een avondvullende show waarin de ontmoeting tussen verschillende muziekstijlen, artiesten en muziekliefhebbers centraal staat.

In totaal betreden twaalf Rotterdamse talenten het podium van de VSB Music Matters Award, om te strijden om een prijzenpakket om u tegen te zeggen. Wie de overige elf deelnemers zijn, wordt de komende weken duidelijk. Acht deelnemers worden gescout tijdens de R'Voices jamsessies en workshopweekenden, waar artiesten zich kunnen plaatsen voor de VSB Music Matters Award. Daarnaast zijn er vier wild cards te vergeven en Sabrina Starke is één van de gelukkigen: 'Echt tof dat ik de eerste ben!'

Vanaf nu wordt iedere dinsdag een nieuwe wild card-deelnemer bekend gemaakt.

Sabrina Starke

In 2006 won ze de Rotterdamse talentenjacht Talent Night, omdat ze met haar loepzuivere, tijdloze stemgeluid de hele zaal in vervoering bracht. Datzelfde jaar werd ze tweede in de Grote Prijs van Nederland en een heel scala aan optredens was het gevolg. De in Suriname geboren en in Rotterdam getogen zangeres Sabrina Starke (28) schrijft haar songs zelf en gebruikt zichzelf en het leven als inspiratiebron voor haar songs. On stage creëert ze een show die doet denken aan 'the good old days' of rhythm and blues. 'Wat ik op 8 december ga zingen? Ik ga een hele strakke show neerzetten. Welk nummer ik ga zingen, zeg ik nog niet, maar dat ik alles uit de kast ga halen is zeker.'

De prijzen

De act die Rotterdam als muziekstad het best vertegenwoordigt, gaat met een goede deal naar huis. Ten eerste de mogelijkheid drie nummers op te nemen, waarvan één track als single wordt uitgebracht in een oplage van 3000 exemplaren. Ten tweede een professionele fotoshoot én een videoclip. Ten derde een garantie van vijftien optredens en een promotiebudget van ¤ 5000.

De winnende artiest wordt Music Matters-ambassadeur en vertegenwoordigt Rotterdam in Nederland en in het buitenland. Deze short track to fame wordt begeleid door een ervaren manager.

Meedoen?

Acts die de kans willen aangrijpen op 8 december op het podium te staan, moeten nu in actie komen. Via de R'Voices jamsessies en workshopweekenden (aanmelden via rvoices@ee2.nl o.v.v. 'workshops') kunnen zij zich nog plaatsen voor de VSB Music Matters Award. Daarnaast deelt de organisatie nog drie wild cards uit aan veelbelovende Rotterdamse acts.

R'Voices

Data: 26 oktober, 9 en 10 november
Aanvang show: 19.30 uur
Locatie(s): LCC Castagnet, Larikslaan 200 (9 november) / LCC Larenkamp, Slinge 303 (26 oktober en 10 november) Entree: ¤ 3

VSB Music Matters Award

Datum: 8 december

Aanvang show: 19.30 uur

Locatie: De Doelen

Entree: ¤10

Info: www.musicmatters.nu

De VSB Music Matters Award is onderdeel van Music Matters, het programma dat via muziek de participatie van alle mensen in de samenleving wil bevorderen. Music Matters bouwt met nieuwe projecten verder op bestaande muziekinitiatieven in Rotterdam. Kunstinstellingen, scholen, de gemeente en het bedrijfsleven uit Rotterdam en omgeving zetten zich in om via muziek mensen samen te brengen, ongeacht hun achtergrond.


---