Ingezonden persbericht


Persbericht

'Mobiel Europa' lijdt onder laptopdiefstal

~ 92% van het MKB heeft te maken met diefstal van laptops blijkt uit IDC-onderzoek ~

24 oktober, 2007 - MKB-bedrijven met minder dan 500 werknemers zijn nauwelijks beter af dan consumenten als het aankomt op IT-beveiliging en ze betalen er een hoge prijs voor als laptops kwijtraken. Dit blijkt uit nieuw onderzoek van IDC.

Het onderzoek dat in opdracht van Kensington is uitgevoerd, toont aan dat bij 92% van de MKB-bedrijven met mobiele werknemers wel eens een laptop is gestolen. Bij 52% gebeurde dit in de laatste zes maanden.

Uit het onderzoek blijkt dat beveiliging van klantinformatie het belangrijkste aandachtspunt is voor het MKB. De meerderheid heeft echter geen IT-medewerker in dienst die zich richt op beveiligingskwesties en laat na het efficiëntieverlies te meten als een laptop vermist raakt.

"Het verliezen van klantvertrouwen is het grootste onderliggende risico wanneer gegevens in de verkeerde handen vallen", zegt Phil Odgers van IDC, auteur van het rapport.

Het rapport bracht eveneens aan het licht dat IT-managers geloven dat in 40% van de gevallen de laptopdiefstal niet plaats had hoeven vinden als het apparaat een (kabel)slot had gehad.

IDC raadt het MKB aan een protocol op te stellen voor laptopbeveiliging dat ingaat op:


- Methode om bewustwording bij werknemers te vergroten
- Richtlijnen voor de fysieke beveiliging van de laptop
- Frequentie en methoden voor het maken van back-ups
- Categoriseren van gegevenstypes op verplaatsbaar en onverplaatsbaar, gebaseerd op risico/ voordeel
- Beperken van externe- of VPN-toegang tot onverplaatsbare gegevenstypes en bronnen
- Overwegen van fysieke beveiliging

- Overwegen van zichtbare obstakels

- Overwegen van gegevensbeveiliging

- Overwegen van draag- en verplaats mogelijkheden

"Laptopbeveiliging is iets dat het totale Europese MKB serieus zou moeten nemen", zegt Odgers. "Zoals het gebruik van hun mobiele computers zich ontwikkelt, zo moet ook de bewustwording van de beveiliging ervan toenemen."

Rebecca Bird, Secure It product manager bij Kensington Europe, verwelkomt het rapport. "Het MKB heeft voordeel van de kostenbesparingen en productiviteitsvoordelen die laptops bieden, maar vergeten de stappen die nodig zijn om gegevens te beveiligen die het pand verlaten", zegt zij. "Door IDC's adviezen op te volgen en aandacht te besteden aan fysieke beveiliging, kan op zijn minst 40% van de laptopdiefstallen - een enorm risico voor de bedrijfsbeveiliging en reputatie van een MKB - voorkomen worden."

(379 woorden)

BERICHT VOOR DE REDACTIE

Over IDC
IDC is wereldwijd een toonaangevend aanbieder van market intelligence, adviserende dienstverlening en evenementen voor de informatie-, telecommunicatie- en consumententechnologiemarkten. IDC help IT-professionals, business executives en de investeringsgemeenschap om op feiten gebaseerde beslissingen te maken bij technologieaankopen en bedrijfsstrategieën. Meer dan 900 IDC-analisten voorzien in meer dan 90 landen in wereldwijde, regionale en locale expertise in technologie- en industriemogelijkheden en trends. Al meer dan 43 jaar voorziet IDC in strategische inzichten waarmee klanten hun belangrijkste bedrijfsdoelen kunnen behalen. IDC is een onderdeel van IDG, 's werelds toonaangevende media-, research- en evenementenbedrijf. Kijk voor meer informatie over IDC op http://www.idc.com

Over Kensington
Kensington is wereldwijd marktleider op het gebied van mobiele computeroplossingen. In ieder product is innovatie, creativiteit en betrouwbaarheid terug te vinden, variërend van voedingsadapters voor mobiele apparatuur tot notebookbeveiliging en van iPod-accessoires tot ergnomische notebooktassen. Kensington biedt meer dan 300 praktische en eenvoudig te gebruiken accessoires voor gebruik op kantoor, thuis en onderweg.

Het hoofdkantoor van Kensington Europe is gevestigd in Aylesbury, Engeland. Het Benelux kantoor bevindt zich in Houten. Kensington Computer Products Group is de technologische divisie van ACCO Brands, Inc. Bezoek voor meer informatie de Kensington website: http://www.kensington.com

Voor meer informatie, fotomateriaal of test exemplaren kunt u contact opnemen met Ilona de Bok of Renate van der Wal van LEWIS, het IT PR bureau: Tel: + 31 (0) 40 235 46 00 Fax: + 31 (0) 40 235 46 01 E-mail: ilonadb/ renatew@lewispr.com Web: http://www.lewispr.com

Voor meer informatie over Kensington kunt u contact opnemen met Julie Vrij van Kensington: Tel: + 31 (0) 30 634 60 55
E-mail: julie.vrij@kensington.com

LEWIS - Global Public Relations

Hoevenweg 29
5652 AW Eindhoven
Nederland

Tel: +31 40 235 46 00
Fax: +31 40 235 46 01
Web: www.lewispr.com
Agency blog: www.lewis360.com