Politie Amsterdam-Amstelland

Verdachten steekpartij gearresteerd / Amsterdam-zuidoost (24/10/07)

Woensdagavond 24 oktober rond zeven uur zijn de twee 15-jarige verdachten van de steekpartij eerder die middag aan het Gulden Kruis gearresteerd in hun ouderlijke woningen. Bij één van de verdachten is tevens het steekwapen aangetroffen. Beiden zijn inmiddels in verzekering gesteld.

Het in het ziekenhuis opgenomen slachtoffer is buiten levensgevaar, maar verblijft nog steeds op de Intensive Care.

Hieronder het eerder verschenen persbericht.

Jongen gewond bij steekpartij / Gulden Kruis Woensdagmiddag 24 oktober raakte een 15-jarige jongen gewond bij een steekpartij op het Gulden Kruis. Het slachtoffer is door personeel van het traumateam behandeld en naar een ziekenhuis vervoerd. Daar is hij met meerdere steekwonden in de borststreek opgenomen. Beide verdachten (15 jaar) zijn nog voortvluchtig. Hun identiteit is bij de politie bekend.

Rond 15.15 uur kregen drie jongens het ter hoogte van een bushalte aan het Gulden Kruis met elkaar aan de stok. Zij vochten een ruzie uit die eerder op de dag op school begon. Het drietal zit op dezelfde school. De vechtpartij escaleerde, één van de kemphanen trok een mes en stak zijn tegenstander neer. Het slachtoffer werd meerdere keren in de borststreek geraakt, maar wist toch aan zijn belager te ontkomen. Hij strompelde naar school waar hij in elkaar zakte en alarm sloeg. De verdachten gingen ervandoor. Hun identiteit is bij de politie bekend. De recherche van district Oost onderzoekt de zaak. Getuigen worden verzocht zich te melden via het telefoonnummer: 0 9 0 0 â 8 8 4 4 4