AXA Art lanceert uniek verzekeringsconcept


UTRECHT, 20071025 -- AXA Art Versicherung AG heeft vandaag ARTPlus, een uniek verzekeringsconcept voor vermogende particulieren en hun levensstijl op de markt gebracht. ARTPlus biedt een naadloze wereldwijde all risks dekking voor gebouwen, inboedels, kunst en antiek, sieraden, bagage en kostbaarheden op één polis. Er is een transportdekking voor kunst en collecties, en een tweede woning en inboedel in het buitenland kan ook op dezelfde polis worden meeverzekerd. Er is een automatische overdekking van 25% bij nieuwe aankopen mits de cliënt melding maakt binnen 90 dagen. Bij gebruik van een alarminstallatie volgt er een premiekorting.

Als extra service biedt AXA Art een 24 uurs hulpverlening door middel van de AXA Art Hotline.
De feestelijke lancering vond plaats op een historische locatie in Utrecht, de Nicolaïkerk. De presentatie van Artplus werd verzorgd door Jan van Well, directeur AXA Art Nederland. De genodigden intermediairs werd een zeer bijzondere genummerde en gesigneerde Giclée aangeboden van Ien van Laanen, die zelf het eerste kunstwerk uitreikte aan Cecile Coune, Managing Director AXA Art Benelux.
Ien van Laanen is onder meer bekend van de omslagen van de Nederlandse edities van Harry Potter, waarvan de schrijfster J.K. Rowling ooit zei dat de omslagen tot de allermooiste te rekenen zijn. De eerste 100 cliënten die een ARTPlus polis afsluiten kunnen het kunstwerk aankopen tegen een gereduceerd tarief.

Met deze Giclée wil AXA Art Versicherung AG niet alleen de nadruk leggen op de fragiliteit en kwetsbaarheid van kunstwerken, maar ook erop wijzen dat AXA Art meer is dan alleen een kunstverzekeraar. AXA Art Versicherung AG geeft haar relaties ook graag advies over conservatie, transport en beveiliging en er bestaat de mogelijkheid tot inventarisatie van de kunst- en antiekcollectie.