Ingezonden persbericht

Fujitsu Siemens Computers rapporteert hogere winst in eerste helft van boekjaar

· Bedrijfswinst stijgt met 11 procent

· Winst vóór belastingen stijgt met 10 miljoen euro

· Omzet nagenoeg ongewijzigd op 3,01 miljard euro

Maarssen, 24 oktober 2007 ­ De toonaangevende Europese IT-provider Fujitsu Siemens Computers maakte vandaag zijn resultaten bekend voor de eerste helft van boekjaar 2007 (1HY07). De onderneming verhoogde in de periode van april tot september 2007 haar winst vóór belastingen van 4 naar 14 miljoen euro. De bedrijfswinst steeg met 11% tot 20 miljoen euro. Fujitsu Siemens Computers rapporteert voorts een omzet van 3,011 miljard euro. De lichte daling van 2% volgt logisch op de correctie van de strategische business en de moeilijke markt.

"We bereikten onze doelstelling, namelijk een versteviging van onze winst vóór belastingen en bedrijfswinst. Ik ben er trots op dat we hierin slaagden hoewel we strategische beslissingen namen om te focussen op Managed Services en we onze krachten herschikten in het consumersegment, en ondanks het effect hiervan op onze kortetermijnprestaties", zegt Bernd Bischoff, voorzitter en CEO van Fujitsu Siemens Computers.

Positieve bijdrage aan de omzet was de groei met 11% (boven het marktgemiddelde) in de industriestandaardserverbusiness en de groei met 14% in consumer-notebooks*. De omzet leed onder de beslissing om de 'break-fix' servicebusiness te verschuiven naar partners en meer in te zetten op Managed Services. Ook de beslissing van concentratie op rendabele deals in de consumerbusiness speelde een rol. Omzet en winst in de hardwarebusiness leden ook onder de daling van de gemiddelde verkoopprijs (ASP, Average Selling Price) met meer dan 10%.

"We slaagden erin onze omzet bijna gelijk te houden ondanks de extreem harde markt waar de verkoopprijzen gemiddeld met meer 10% dalen, de negatieve omzetgroei van IT-hardware in West-Europa en Duitsland en de zwakke dollar", vervolgde Bischoff.

Fujitsu Siemens Computers bepaalde intussen zijn groeipotentieel om verder succes te waarborgen. Het bedrijf zal inspanningen blijven leveren in lijn met zijn strategische focus op Mobility en het Dynamic Data Center, en mobiliteits- en infrastructuuroplossingen leveren met bijbehorend serviceaanbod. De intussen volledig geïntegreerde Service Divisie zal zich meer concentreren op de snelgroeiende Managed Services-markt.

Bernd Bischoff licht toe: "Ik ben ervan overtuigd dat we de juiste beslissingen hebben genomen voor onze langetermijngroei en duurzaamheid. We merken een toename van de vraag naar onze gecombineerde service- en platformaanbiedingen, onze innovatieve Dynamic Data Center-oplossingen, onze nieuwe notebookreeks en uiteraard Green IT."

Voor de tweede helft van het boekjaar (dat eindigt op 31 maart 2008) verwacht Fujitsu Siemens Computers een lichte toename van de vraag op de IT-markt. Het bedrijf rekent op een sterkere groei van omzet en winst.

*Op basis van de gestegen bedrijfsomzet tegenover de halfjaarperiode van vorig boekjaar

- einde -

Over Fujitsu Siemens Computers:
Fujitsu Siemens Computers is het toonaangevende Europese IT-bedrijf met een strategische focus op producten, diensten en oplossingen van de volgende generatie, toegespitst op mobiliteit en dynamische datacenters. Dankzij een bijzonder uitgebreid platform- en dienstenassortiment gaat ons aanbod van handheld-toestellen tot desktops als infrastructuuroplossingen en dienstenpakketten voor enterprise bedrijven. Fujitsu Siemens Computers is aanwezig op alle belangrijke markten van Europa, het Midden-Oosten en Afrika, waarbij de dienstendivisie een vertegenwoordiging heeft in 170 landen, wereldwijd. Door de optimalisering van de sterke punten, innovatie en het wereldwijde bereik van onze gemeenschappelijke aandeelhouders, Fujitsu Limited en Siemens AG, verzekeren we dat we voldoen aan de behoeften van al onze klanten: grote bedrijven, kleine en middelgrote ondernemingen en privé-gebruikers. Om aan de internationale normen voor maatschappelijk en sociaal verantwoord ondernemen te voldoen, maakt Fujitsu Siemens Computers deel uit van het Global Compact-initiatief van de Verenigde Naties.

Voor meer informatie over Fujitsu Siemens Computers kunt u een bezoek brengen aan: www.fujitsu-siemens.com.

---



Ingezonden persbericht