Ingezonden persbericht



Amsterdam, 25 oktober 2007

Design Bridge wint met "Swinckels Volmaakt" Diamond Pentaward "Best of Show" in Monaco.

Op 24 oktober jl heeft Design Bridge uit handen van de oprichters van de Pentawards Brigitte en Jean Jacques Evrard de Diamond Pentaward voor "Best of Show" in ontvangst mogen nemen. De prijs werd toegekend aan het ontwerp van Bavaria's superieure pilsener "Swinckels Volmaakt" en overhandigd tijdens de Luxury Goods Packaging Exhibition in Monaco.

Design Bridge heeft zowel de identiteit, de complete verpakking als alle Point of Sale materialen ontwikkeld voor "Swinckels Volmaakt", het pilsener dat haar naam ontleent aan de de familie met een rijke brouwerij traditie sinds 1680. De geïntegreerde ontwerp oplossing van Design Bridge betreft zowel de grafische identiteit als de fles die het Swinckels familie wapen in reliëf draagt. Er werd een labeltechniek toegepast, waarbij de zegel over de dop gaat. Bij het openen wordt deze zegel verbroken, wat bijdraagt aan de unieke beleving van vers, gekoeld en ongepasteuriseerd pilsener. Buiten het ontwerp van de fles, het label en een glas, heeft Design Bridge ook een Brandworld ontwikkeld voor "Swinckels Volmaakt". Hierin zijn omverpakkingen en Point of Sale materialen meegenomen (kleding voor barpersoneel en andere toebehoren).

Het "Swinckels Volmaakt" creatieve team dat binnen Design Bridge aan het ontwerp heeft gewerkt zijn: Olof ten Hoorn (Creative Team Head) en Laurent Robin Prevallee (Structural designer). De Diamond Award werd in ontvangst genomen door Olof ten Hoorn en Romke Swinkels (brand manager "Swinckels Volmaakt").

De Pentawards is de eerste wereldwijde wedstrijd voor packaging design met als doel de promotie van packaging design en brand identity. Dit jaar werden de creaties beoordeeld die in 2006 op de markt kwamen. Er waren vijf categorieën en 36 subcategorieën. Pentawards kent 5 soorten awards toe (brons, zilver, goud, platinum en diamond). Het beste ontwerp van alle categorieën samen ("Best of Show") kreeg de prestigieuze Diamond Pentaward. Deze bevat een 1 karaats diamant, gecertificeerd door de diamantbeurs van Antwerpen (België) en werd aldus aan het team van Design Bridge toegekend. Meer informatie over de Pentawards vindt u op www.pentawards.org.

Media contact:
Marguerite Rubens
020/520.60.30 of 06/12788321
marguerite.rubens@designbridge.com
www.designbridge.com


---- --