Provincie Groningen

Huldiging deelnemers Special Olympics 2007 24 oktober 2007

Gedeputeerde Ineke Mulder van de provincie Groningen en wethouder Jannie Visscher van de gemeente Groningen huldigden de Groninger deelnemers en de medaillewinnaars van de Special Olympics World Summer Games in Sjanghai op woensdag 24 oktober op het provinciehuis in Groningen.

Luister naar de toespraken van Ineke Mulder en Jannie Visscher (MP3 file, 5 MB)

De Special Olympics 2007, voor sporters met een verstandelijke beperking, vonden plaats van 2 t/m 11 oktober in de Chinese stad Sjanghai. Het was voor het eerst dat dit evenement in Azië gehouden werd.

Van de tweeënzestig deelnemende Nederlandse sporters kwamen er acht uit onze provincie; vier sporters verbonden aan de Stichting Aangepast Paardrijden en vier leden van de tafeltennisafdeling van sportvereniging De Brug.

De ruiters hebben 2 gouden, 2 zilveren en 1 bronzen medaille gehaald en de tafeltennissers 2 gouden en 4 zilveren medailles. Daarmee komt het totaal aantal medailles voor Groningen op 4 keer goud, 6 keer zilver en 1 keer brons. Een zeer bijzondere prestatie! Daarom zijn deze sporters hiervoor door de provincie en de gemeente Groningen gehuldigd.

Huldiging deelnemers Special Olympics 2007

29 oktober 2007