Stuurgroep Islam en Burgerschap

25 oktober 2007
Stichting Mystiek: Soefi-muziek
Evenement: concert van Sami Savni Ozer in kader van suikerfeest Locatie: Muziekgebouw aan 't IJ Tijd: vanaf 19.30 uur Toegang: 25 euro

Stichting Mystiek organiseert donderdag 25 oktober in het Muziekgebouw aan `t IJ in Amsterdam een uniek evenement in het teken van de ramadan en viering van het suikerfeest, met als hoogtepunt een concert van de beroemde Turkse soefizanger Sami Savni Özer. Dit evenement wordt in samenwerking met Adem Management & Consulting gerealiseerd.

Bezoekers van dit concert kunnen bovendien in de foyer genieten van een voorprogramma met mystieke muziek, verzorgd door de Amsterdamse groep Tevazu. Dit voorprogramma begint om 19.30 uur en het concert om 20.30.Sami Savni Özer werd in 1950 in Istanbul geboren. Al op jonge leeftijd werd hij ontdekt vanwege zijn aangeboren aanleg voor muziek. Als kind leerde Özer de verschillende makamen (melodieformules) door te luisteren naar de ezan (gebedsroep) en soefimuziek. Al op jonge leeftijd trad Özer met diverse orkesten en muziekgroepen op.Op zijn 17de werd hij ontdekt door de bekende componist Amir Ates, die Sami voorstelde aan Emin Ongan, een van de hoogleraren van de Üsküdar Muziek Vereniging. Onder toeziend oog van Emin Ongan studeerde en beoefende Özer 13 jaar lang Klassieke Turkse Muziek. Sami Savni Özer, die in Turkije bekend staat vanwege zijn diepgaande kennis van Klassieke Turkse Muziek, verdiepte zich de laatste jaren ook in soefimuziek. Zijn repertoire stelt hij samen uit Klassieke Turkse Muziek en soefimuziek. Özer staat eveneens bekend om zijn interessante cross-overs. Hij trad in 1998-1999 op met de bekende Turkse rockformatie MFÖ en zong voor de soundtrack van de Turkse film `Her Sey Çok Güzel Olacak' twee nummers met Mazhar Alanson. Ook werkte hij samen met de in Amerika wonende Turkse pianist Fahir Atakoglu.

Voor meer informatie zie www.stichtingmystiek.nl