NCRV

De mensen van het VMBO

De praktijk op het Minkema College

Donderdag 25 oktober
19.25 uur, Nederland 2

Over het VMBO heeft iedereen een mening, en zelden een gunstige. Het staat te boek als âhet rioolputje van het onderwijsâ en als een school voor domme en vooral asociale probleemkinderen. Hoe zit het werkelijk?

In de derde aflevering van De Mensen Van het VMBO negeert de puberende Lydia steeds vaker de schoolregels. Wiskundedocent Peter Geux krijgt eindelijk te horen of hij wordt ontslagen of niet. En Tara zet zich in om haar overleden klasgenootje te herdenken.

Deze vierdelige NCRV-serie volgt de praktijk op het Minkema College in Woerden. Een doorsnee VMBO-school met complexe, herkenbare problemen. Leerlingen als Amanda, bij wie het er om gaat spannen of ze haar examen wel haalt. Michiel, die vorig jaar een medescholier letterlijk naar de keel vloog en nu moet bewijzen dat hij zich kan beheersen in de klas. En Peter, wiskundedocent, die op zijn beurt een onderwijsbevoegdheid moet halen, omdat hij anders op straat komt te staan. De hoogte- en dieptepunten van een spannend schooljaar op het VMBO.