BedrijfsautoRAI

Opel showt spectaculaire Vivaro Performance Concept op BedrijfsautoRAI

(10/3/2007)
Amsterdam RAI vormt van 25 oktober tot en met 3 november 2007 opnieuw het toneel voor de BedrijfsautoRAI. Op deze grote transportbeurs pakt Opel uit met de Vivaro Performance Concept (VPC), een unieke conceptcar op basis van de Opel Vivaro. Met een opvallend uiterlijk vertoon en in de speciale lakkleur Arden Blue (ook voorbehouden aan de sportieve OPC personenautoâs van Opel) zal de bezoeker aan de BedrijfsautoRAI door deze conceptcar geprikkeld worden. De extreem sportieve Opel Vivaro Performance Concept vormt de aanzet tot een speciale versie van de Opel Vivaro die exclusief is voorbehouden aan de Nederlandse markt. Het optisch tunen van bestelautoâs geniet in ons land een bijzondere populariteit. Opel speelt daar nu op in door op basis van de conceptauto een gelimiteerde versie van de Vivaro uit te brengen die in motorisch opzicht niet, maar qua uiterlijk wél flink is aangepast: de Vivaro VPC. Net als de conceptauto is de Vivaro VPC voorzien van een stoere bodykit, lichtmetalen velgen, brede banden en een speciaal interieur. En met een gelimiteerde oplage van 100 stuks is de Vivaro VPC een al even exclusieve verschijning.

Als basis voor de VPC-versie dient de verlengde Opel Vivaro met dubbele cabine (L2), een van de meest gevraagde uitvoeringen van deze middelgrote bestelwagen. De uitvoering met lange wielbasis beschikt over vijf zitplaatsen met extra beenruimte en een laadruimte van maximaal 3,8 kubieke meter. Met deze VPC-variant, die niet alleen comfortabel en functioneel, maar ook stijlvol en sportief is, geeft de ondernemer een opvallend visitekaartje af. De bijzondere uitstraling wordt nog versterkt door de carrosseriekleur, want de exclusieve bestelwagen is uitsluitend leverbaar in de kleuren zilvergrijs metallic en zwart metallic. Binnenin onderscheidt de VPC zich door een sportief getint interieur met onder meer bekleding in leder-/stof-combinatie, een uitklapbare armsteun en een parapluhouder in de achterbank.

De Opel Vivaro VPC wordt aangedreven door een 2,5-liter CDTi-motor van 107 kW/146 pk, een krachtbron die aan de Euro4-emissienorm voldoet en standaard met een Diesel Partikel Filter (DPF) is uitgerust. Deze moderne turbodieselmotor met common-rail techniek wordt gekoppeld aan een handgeschakelde zesversnellingsbak. Deze combinatie staat garant voor veel trekkracht bij lage toerentallen, een gunstig brandstofverbruik en een laag geluidsniveau. Ook aan het comfort van de inzittenden is gedacht. Standaard beschikt deze gelimiteerde Vivaro-versie onder meer over zaken als airconditioning, parkeersensoren, een licht-/regensensor en een navigatiesysteem.

De Opel Vivaro VPC maakt tijdens de komende BedrijfsautoRAI zijn Nederlandse debuut. Het speciaal voor de Nederlandse markt ontwikkelde model verschijnt in een gelimiteerde oplage van 100 exemplaren, dus geïnteresseerden moeten âsnel schakelenâ. De prijzen worden tijdens de tentoonstelling bekendgemaakt.

Op de Opel-stand (nr. 07.002) in de Amstelhal zijn uiteraard ook de andere modellen uit het veelzijdige bedrijfswagenprogramma van Opel te zien, inclusief de overige Vivaro-modellen die nu extra aantrekkelijk zijn vanwege de scherp geprijsde speciale optiepakketten. Alle Opel-bedrijfsautoâs worden bovendien tijdelijk geleverd met de unieke 2 jaar Vuilvrij Garantie.