Ingezonden persbericht


Pink Ribbon Live!: webtalkshow over borstkanker op 25 oktober 2007

Inge Diepman presenteert discussieprogramma op internet

Hilversum, 8 oktober 2007 - De cijfers over borstkanker zijn schrikbarend. 1 op de 9 vrouwen krijgt borstkanker. Per jaar komen er in Nederland 12.500 nieuwe borstkankerpatiënten bij. Informatie over bijvoorbeeld de preventie van borstkanker, behandeling, zorg en over psychosociale aspecten is dan ook van groot belang. Voor patiënten zelf, maar ook voor familie, vrienden en andere betrokkenen. Op donderdagavond 25 oktober presenteert Inge Diepman Pink Ribbon Live!, een webtalkshow over borstkanker. De uitzending is van 20.30 uur tot 21.30 live te volgen op www.pinkribbontv.nl/live. Iedereen kan via internet deelnemen aan de discussie. Na de live-uitzending is de webtalkshow 'on demand' te bekijken. Pink Ribbon Live! is een productie van Quadia Web TV en de BorstkankerVereniging Nederland.

In het eerste deel van het programma komen de vooraanstaande oncologen aan het woord. Zij praten het publiek en de kijkers uitgebreid bij over de huidige stand van zaken op het gebied van de behandeling, nieuwe therapieën, de nabije toekomst en de toegankelijkheid van de zorg in Nederland.

In het tweede deel praat Inge Diepman met patiënten over de gevolgen van borstkanker op hun leven. Wat betekent de ziekte voor hun zelfbeeld? En voor hun partner, familie, vrienden? Welke invloed heeft het op hun werk? Hoe gaan ze om met de onzekerheid en de hoop?

Web TV en SMS
Niet alleen het studiopubliek kan zich in de discussies mengen: ook de kijkers thuis dragen hun steentje bij. Via Web TV kunnen kijkers namelijk vanaf iedere gewenste locatie deelnemen. Van achter hun eigen computer kunnen ze hun mening geven en de gasten aan tafel vragen voorleggen. Daarnaast kunnen kijkers en andere geïnteresseerden Pink Ribbon en de BorstkankerVereniging Nederland al vanaf dinsdag 9 oktober financieel steunen via SMS. Zij kunnen per keer tot ¤ 1,50 doneren door PINK te sms-en naar 7585.. Met financiële steun kan de voorlichting over borstkanker verbeterd en uitgebreid worden.

Partners
Pink Ribbon Live! is een productie van Quadia Web TV en de BorstkankerVereniging Nederland. De uitzending wordt mede mogelijk gemaakt door Chain, De Dag, GlaxoSmithKline, GrafiMedia Almere, Inge Diepman, Jet-Stream, Koppig, Petra Schuurmans, Pluk, que4you, Schering Plough, Roche, Stichting AKN, United Broadcast Facilities, Yellow Communications en Zilveren Kruis Achmea.

Voor meer persinformatie
Yellow Communications, Karin van Geelen, telefoon 023 555 34 24, e-mail karin@yellow-communications.com