Gemeente Wunseradiel


Start campagne 'Wûnseradiel, Weryndieling?'
Wûnseradiel peilt bevolking over herindeling

Witmarsum, 8 oktober 2007

De gemeente Wûnseradiel start begin oktober een informatie- en discussiecampagne onder de bevolking over de eigen toekomst. De centrale vraag aan de burger is 'Moet Wûnseradiel fuseren met andere gemeenten of juist zelfstandig blijven.' Met de campagne wil de gemeenteraad de bevolking de komende maanden intensief betrekken bij de definitieve besluitvorming over het voortbestaan van Wûnseradiel. De uitkomsten van de peiling onder de bevolking speelt in de gemeenteraad begin 2008 een adviserende maar zwaarwegende rol bij de definitieve besluitvorming.

Belangrijk onderdeel van de campagne 'Wûnseradiel Weryndieling?' zijn zes discussiebijeenkomsten, die in oktober en november verspreid over de gemeente worden georganiseerd. De inwoners krijgen op deze bijeenkomsten de gelegenheid hun mening kenbaar te maken over de toekomst van de gemeente. Naast een fusie is er ook de mogelijkheid van intensieve samenwerking met buurgemeenten, maar met behoud van zelfstandigheid.

Ook laat de gemeente Wûnseradiel een opiniepeiling uitvoeren onder een representatieve groep van 750 inwoners. Daarnaast krijgen alle inwoners een nieuwsbrief met achtergrondinformatie over de campagne en is via www.wunseradiel.nl de laatste stand van zaken tijdens de campagne te volgen.

,,Wij hopen dat de burgers op de discussiebijeenkomsten hun stem massaal laten horen'', aldus een woordvoerder van de gemeente. ,,Het gaat om één van de belangrijkste besluiten in de historie van Wûnseradiel. Voor de gemeenteraad is het daarom van groot belang te weten hoe de bevolking over de verschillende mogelijkheden denkt.''

De data:

25 oktober Nynke Pleats, Piaam
30 oktober De Gearhing, Parrega

1 november De Gekroonde Leeuw, Arum
6 november Camping Mounewetter, Witmarsum
13 november It Terphûs Hartwerd,
15 november Yachtclub Marina, Makkum. Deze bijeenkomst is bedoeld voor verenigingen van plaatselijk belang, Bedrijvenplatform Wûnseradiel en LTO

Alle bijeenkomsten beginnen om 19.30 uur en duren tot 22.00 uur.