Ingezonden persbericht


Persbericht - 11 oktober 2007

Alkmaarders met elkaar in dialoog op 22 november 2007

Samen: Ik voor jou, Jij voor mij, Wij voor ons! In navolging van het grote succes van de eerste Dag van de Dialoog in Alkmaar vorig jaar, dekken op 22 november 2007 Alkmaarse organisaties een lunch- of dinertafel verspreid over de stad.

Alle inwoners van Alkmaar zijn uitgenodigd om op deze unieke wijze stadsgenoten te ontmoeten op een verrassende plek: van buurthuizen tot banken, van vrijwilligersorganisaties tot voetbalclubs en van scholen tot supermarkten. De Dag van de Dialoog is een leuke en laagdrempelige manier om elkaar beter te leren kennen, van elkaar te leren en samen goede plannen te bedenken voor de stad.

Het thema waarover dit jaar aan tafel gepraat wordt is: SAMEN: Ik voor jou, Jij voor mij, Wij voor ons! De dialoog wordt geleid door een tafelvoorzitter en aan de hand van een aantal vragen zullen de tafelgenoten ervaringen uitwisselen en nadenken over eigen mogelijkheden om van Alkmaar een nog fijnere plek te maken. Iedereen is immers samen verantwoordelijk voor de sfeer in de stad en ieder moet kan eigen steentje bijdragen om plezierig in Alkmaar te kunnen wonen, werken en leven.

Met opvallende groene posters en flyers verspreid over de stad worden Alkmaarders uitgenodigd om mee te doen. Iedereen is van harte welkom om op 22 november aan te schuiven aan één van de tafels die inmiddels aangemeld zijn. Bijvoorbeeld bij de Rabobank in Overdie, in Tienercentrum Ons Stekkie of het Instituut voor Natuur- en Milieueducatie. Een actuele lijst van deelnemende organisaties is te vinden op www.alkmaarindialoog.nl. Via deze website kunnen mensen zich ook direct aanmelden als deelnemer.

Op 25 oktober hebben we een aftrapbijeenkomst in Buurthuis de Eenhoorn waar iedereen vast kennis kan maken met de dialoogmethode en met elkaar. Leyla Hamidi van Internationale Zaken, Landelijk Bureau Art1. is gevraagd de Dag van de Dialoog in een breder, Europees perspectief te plaatsen en Ramon Schleipen van Communicatie Adviesbureau NieuweMaan komt vertellen waarom deelname aan de Dialoog voor bedrijven interessant en belangrijk is. Met name Alkmaarse ondernemers worden dan ook aangemoedigd langs te komen op onze aftrapbijeenkomst.

Kijk op www.alkmaarindialoog.nl, of neem contact op met het Projectbureau Dag van de Dialoog Alkmaar, tel.072-5154400 / info@alkmaarindialoog.nl

De Dag van de Dialoog in Alkmaar wordt mede mogelijk gemaakt door een financiële bijdrage van het Oranjefonds en Gemeente Alkmaar.

Aftrapbijeenkomst - 25 oktober 2007

Beste Lezer,

Op 25 oktober vindt van 20.00 tot 22.00 de aftrapbijeenkomst van de Dag van de Dialoog Alkmaar plaats in Buurthuis De Eenhoorn. Hiervoor worden organisaties die een tafel dekken en de tafelvoorzitters uitgenodigd maar ook het Alkmaarse bedrijfsleven. Er zullen verschillende gastsprekers aanwezig zijn die vertellen waarom zij de Dag van de Dialoog waardevol vinden, en u krijgt de kans om de dialoogmethode vast even uit te proberen in de praktijk. Zo komen we er ook achter of de 4 vragen die we formuleerden rond het thema "Samen, Ik voor jou, Jij voor mij, Wij voor ons!" goed werken of dat ze aangescherpt of veranderd moeten worden. Na het programma is er uitgebreid gelegenheid tot netwerken tijdens een borrel. Aanwezigheid bij de aftrapbijeenkomst is niet verplicht, maar wordt wel op prijs gesteld.

Programma Kick-off

20.00 - 20.10 Welkomstwoord door Marije Cornelissen, coördinator Art.1 Bureau Discriminatiezaken Noord-Holland Noord, Projectbureau Dag van de Dialoog Alkmaar

20.15 - 20.35 Leyla Hamidi, beleidsadviseur Internationale Zaken van Landelijk Bureau Art.1 plaatst de Dialoog in een breder, Europees verband.

20.40 - 21.00 Ramon Schleijpen, adviseur Communicatie Adviesgroep NieuweMaan, vertelt waarom de Dialoog interessant is voor bedrijven. Zij intoduceerde de Dialoog bij de woningbouwcorporatie waar ze eerder werkzaam was.

21.00 - 21.15 Gelegenheid voor het stellen van vragen en even iets bestellen aan de bar.

21.15 - 22.00 Mini-Dialoog. Onder leiding van Isa Schippers, voorlichter bij Art.1 Bureau Discriminatiezaken NHN, oefenen we met de dialoogmethode en met de vier vragen rondom het thema.

Hierna kunt u nog een drankje bestellen en napraten.

U wordt vriendelijk verzocht zich bij het Projectbureau aan te melden als u komt in verband met het aantal tafels en stoelen.

Het belooft een leuke en inspirerende avond te worden! We hopen u dus allen te mogen verwelkomen op onze kick-off.

Met vriendelijke groeten,

Nanette Danckaarts
Projectleider Alkmaar In Dialoog

Locatie:

Buurthuis de Eenhoorn
Verdronkenoord 44
1811 BG Alkmaar

Voor routebeschrijving: zie bijlage

Neem voor meer informatie contact op met Nanette Danckaarts tel. 072-5154400 of nanetted@xs4all.nl



Ingezonden persbericht