Gemeente Boxtel

Rural European Platform

Rural European Platform

Op 25 en 26 oktober is het festivalterrein van Circo Circolo in Liempde / Boxtel het decor voor de internationale bijeenkomst van het Rural European Platform. Duurzame ontwikkeling van het Europese platteland door samenwerking in de regio. Voorbeelden die overtuigen en werkwijzen die werken staan centraal tijdens de bijeenkomst.

Het Rural European Platform (REP) is een toonaangevend platform dat staat voor kennisuitwisseling en beleidsbeïnvloeding ten behoeve van regionaal gedreven duurzame landbouw- en plattelandsontwikkeling in europa. Het gaat om een ontwikkeling die lokaal en regionaal leidt tot economische toegevoegde waarde, natuurontwikkeling en bijdraagt aan sociale cohesie. Het REP moet op europees niveau bijdragen aan de verbinding tussen regionale organisaties, stake-holders en bestuurders. Zowel regionale beleidsmakers, uit diverse landen, als experts, met ervaringen met projecten en de resultaten hiervan, zullen in Liempde aanwezig zijn.

Doel van de bijeenkomst is bediscussiëren van een aantal voorbeeldprojecten van duurzame plattelandsvernieuwing met regionale beleidsmakers vanuit een aantal Europese regio's. Daarnaast willen we de resultaten van deze discussies bereikbaar maken voor de Europese beleidsmakers. Het resultaat zal gepresenteerd worden op de Meeting in Lissabon over Business and Biodiversity in November dit jaar. Het REP wil kennis uit Europa bij elkaar brengen en gebruiken.

Boxtel is partner in de verdere ontwikkeling van het REP. Naast een aantal inspirerende voorbeelden lokaal en regionaal zoals de Streekrekening en het landbouwlandgoed is het REP een van de methoden om tot internationale contacten en samenwerkingsprojecten te komen. De gemeente treedt tijdens deze dagen op als gastheer.

Meer informatie over REP: www.ruraleuropeanplatform.org.