Socialistische Partij Rotterdam

Dichters voor Vrede tegen oorlog Afghanistan

16-10-2007 * Vrijdagavond kwamen de Dichters voor Vrede bijelkaar op het Stadhuisplein. Met fakkels en gedichten protesteerden ze tegen de dreigende verlenging van de Nederlandse deelname aan de oorlog in Afghanistan, onder het motto 'Stop deze oorlog zonder einde!'

Na een opening door Theo Cornelissen lag de presentatie in handen van Jana Beranová en Juan Heinsohn Huala. De dichters Jim Postma, Salah Hassan, Machteld Teekens, Mahjoub Benmoussa, Youetta de Jager, Menno Smit, Pero Senda, Joz Knoop, Marco Nijmeijer en stadsdichter Jeroen Naaktgeboren kwamen aan het woord. De Dichters Voor Vrede zijn in 2003 ontstaan naar aanleiding van de oorlog in Irak, op initiatief van de SP-fractie en de toenmalige Stadspartij.

De komende weken volgen er meer en grotere acties tegen de oorlog in Afghanistan. Binnenkort wordt in Den Haag besloten of de missie verlengd moet worden. Op 25 oktober, wanneer er een NAVO-top is in Noordwijk, wordt overal in het land geprotesteerd - ook in Rotterdam. Meer informatie daarover volgt via deze website.