Uitnodiging: Duurzaam bouwen mist kansen door hokjesgeest

17-10-2007

DHV pleit voor integrale aanpak; symposium 'duurzaam vastgoed'

Bouwprojecten laten op nationaal en internationaal niveau kansen liggen op het gebied van duurzaamheid. Duurzaam bouwen begint op de tekentafel van de architect en eindigt bij de afwerking van de installateur. Deze partijen moeten daarom met bouwfysici en constructeurs constant samenwerking zoeken. Dit constateert ir. John Kraus van ingenieurs- en adviesbureau DHV en laat dit met diverse voorbeeldprojecten zien op het symposium 'Duurzaam Vastgoed'. Het symposium, georganiseerd door DHV, vindt plaats in 'de Mariënhof' in Amersfoort op 25 oktober 2007.


Naast de visie van DHV staan ook andere punten op de agenda. Projectontwikkelaar OVG licht de duurzaamheid toe van het Rotterdamse 'Las Palmas', een project aan de Wilhelminapier. In Europa daalt het aantal inwoners en daarmee stijgt het sloopafval. TU Eindhoven presenteert de oplossing 'Re-Architecture'. Tevens wordt aandacht besteed aan de financiële voordelen van duurzaamheid door een lezing over duurzaam beleggen.

Het programma luidt als volgt:

15.30 uur

Ontvangst

16.00 uur

Welkomstwoord door dagvoorzitter drs. M.T. de Winter

16.05 uur

ir. K. Laglas, COO van OVG: Projectontwikkeling - de Rotterdamse aanpak vóór duurzaam vastgoed

16.25 uur

prof. ir. J. Post, Leerstoel Bouwtechnisch ontwerpen TU Eindhoven Lifespan, noodzaak en visie

16.45 uur

dr. ir. S. Mertens, Contactmanager Consulting Engineers DHV - Integrale aanpak duurzame technieken

17.05 uur

drs. L. Creemers, Bank of Sustainable Development - Duurzaam beleggen

Het symposium wordt georganiseerd ter gelegenheid van aftredend directeur Bouw en Industrie de heer ir. Ad M.G. van Hamburg. Van Hamburg treedt af vanwege zijn 60-jarige leeftijd en zal nog twee jaar verbonden blijven als adviseur aan DHV. Ad van Hamburg bouwde in zijn periode bij DHV het marktaandeel in de private sector uit tot ca. 25% van de totale omzet en heeft hiermee een significante bijdrage geleverd aan de ontwikkeling van DHV als geheel.


Meer informatie
DHV
Mirjam C.H. Soeterbroek
Manager Corporate Communications
(033) 468 20 15