Gemeente 's-Hertogenbosch

17-10-2007
's-Hertogenbosch herdenkt zijn bevrijding

Deze maand is het 63 jaar geleden dat Britse troepen van de 53 RD Welsh Division de stad bevrijdden. De Stichting October 1944 `s-Hertogenbosch verzorgt elk jaar, in samenwerking met het stadsbestuur van 's-Hertogenbosch, deze herdenkingsplechtigheden. Inmiddels hebben zich zo'n twintig veteranen aangemeld. Een officieel ontvangst op donderdag 25 oktober aanstaande door het stadsbestuur en de stichting October 1944 in het Bestuurscentrum gaat vooraf aan de officiële kransleggingen: om 11.30 uur vindt de kranslegging plaats bij het Verzetsmonument (Hekellaan), gevolgd door een kranslegging rond 12.00 uur bij het Welsh Division Memorial (53RD Welsh Memorial Plein). 's Avonds vindt om 20.00 uur het bevrijdingsconcert plaats in de Nederlandse Hervormde Kerk (Kerkplein). U bent van harte welkom om de kransleggingen en het bevrijdingsconcert bij te wonen.

Leerlingen van basisschool Noorderlicht leggen jaarlijks een krans bij het Welsh Division Memorial

Om protocollaire redenen verzoeken we organisaties, stichtingen of verenigingen, die bij één of beide monumenten een krans willen leggen, zich vooraf te melden. Bij beide kransleggingen wordt ook voor het publiek de gelegenheid geboden bloemen te leggen. Hiervoor is aanmelden niet noodzakelijk.

Voor aanmeldingen en meer informatie kunt u contact opnemen met J. de Wit van Kabinetszaken, tel. (073) 615 51 59, e-mail janw@s-hertogenbosch.nl