Ingezonden persbericht


BOUMALEZING 2007: DE CULTUUR VAN HET MAKEN
Rijksadviseur Fons Asselbergs: "Weg met het cynisme!"

De laatste jaren is het net of we in Nederland het geloof in de maakbaarheid van onze topografie zijn kwijtgeraakt. En dat is vreemd, want hoe kun je in een land waarin elke vierkante kilometer gepland landschap is, niet geloven in de maakbaarheid? Planologie is onze cultuur! Rijksadviseur Fons Asselbergs komt donderdag 25 oktober in Groningen een vurig pleidooi voeren voor een betekenisvolle omgang met de ruimte, waarin economie en cultuur geen vijanden, maar partners zijn. Hard nodig, aldus Asselbergs, want zonder cultuur banaliseert de maatschappij en ontnemen we de economie de zo noodzakelijke prikkels.

De lezing van Asselbergs is de zevende Boumalezing die Platform GRAS, architectuurcentrum van Groningen, organiseert. Eerdere Boumalezingen werden gegeven door Gert Middelkoop, Luuk Boelens, Arnold Reijndorp, Erik Verhoef, Larry Barth en Renate Hejduk. De lezing van Asselbergs vindt plaats op de CiBoGa boot aan de Bloemsingel 1001 te Groningen en is gratis toegankelijk.

Prof. drs. Fons Asselbergs is sinds september 2004 Rijksadviseur voor het Cultureel Erfgoed. Met de Rijksbouwmeester, de Rijksadviseurs voor het Landschap, en de Rijksadviseur voor de Infrastructuur vormt hij het College van Rijksadviseurs. Individueel en collectief adviseren zij het kabinet gevraagd en ongevraagd over ruimtelijke thema's. Voor zijn rijksadviseurschap was Asselbergs onder andere wethouder in Amersfoort en directeur van de Rijksdienst voor Monumentenzorg (RDMZ).

Datum: donderdag 25 oktober
Aanvang: 20:00 uur, zaal open 19:45 uur
Toegang: gratis
Locatie: CiBoGa Boot, Bloemsingel 1001
Informatie: T: 050 31 23 395 W: www.platformgras.nl E: info@platformgras.nl


- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -

Noot voor de redactie,

Ingezonden persbericht