Amsterdam RAI

BedrijfsautoRAI in teken van 'duurzaamheid'

The European Road Transport Show 2007 VOLGEPAKT MET PAARDENKRACHTEN

Amsterdam, 19 oktober 2007 - Liefhebbers van trucks, bestelauto's en ronkende motoren kunnen van 26 oktober tot en met 3 november 2007 hun hart ophalen tijdens The European Road Transport Show (TERTS), ook bekend als de BedrijfsautoRAI. Dit internationale platform voor de Europese vrachtwagenindustrie en het goederentransport over de weg staat dit jaar in het teken van duurzaamheid onder het motto 'Start Future Now!'.

De persdag van TERTS wordt op donderdag 25 oktober gehouden van 08.00 - 18.00 uur. De officiële opening van het evenement vindt tijdens de persdag plaats om 08.00 uur in het RAI Theater/ Auditorium. Persaccreditatie verloopt via www.roadtransportshow.nl, klik op 'Pers'. U kunt zich nog tot en met 21 oktober aanmelden voor de persdag en/of de opening. Na die tijd kunt u voor accreditatie en parkeren contact opnemen met Marijke Kho van Amsterdam RAI, tel: 020 549 3025, e-mail: m.kho@rai.nl.

Compleet overzicht
Circa 325 exposanten presenteren tijdens TERTS 2007 hun nieuwste producten en diensten. Het evenement biedt een compleet overzicht van alle belangrijke sectoren. Vrachtauto's, getrokken materieel, bestelauto's, onderdelen, accessoires en dienstverlening zorgen voor een volledig overzicht van transportoplossingen. Tijdens TERTS treft de bezoeker een ware pk race aan: de zwaarste mastodonten van de weg naderen bijna de magische vermogensgrens van 700 pk.

Oldtimertocht
Op zondag 28 oktober organiseert Routiers Nederland een feestelijke oldtimertocht. De tocht start om 9.00 uur vanaf het parkeerterrein van Routiers restaurant Goudreinet in Barneveld en zal rond 11.00 uur arriveren bij de RAI-haven, waar bezoekers van TERTS de klassieke trucks kunnen bekijken. Er zullen circa 80 unieke oldtimers meerijden.

Karakteristieke Dakar bivak op TERTS
Le Dakar, de zwaarste rally ter wereld, gaat aankomend jaar voor de 30e maal van start. Een groot deel van het Nederlandse en Belgische materieel zal tijdens TERTS in een voor de rally karakteristieke bivak opgesteld staan. In het bivak zal naast actueel materieel een aantal spraakmakende historische trucks te zien zijn. Ook maken bezoekers kans om hun favoriete coureur te ontmoeten. Gedurende de beursperiode zullen tal van Dakar helden op het paviljoen uitleg geven over hun plannen voor het aankomende Dakar avontuur. Veel nieuwe technologische ontwikkelingen zijn toegepast in de goed geprepareerde Dakar trucks. Zo zal een prototype truck van Cor Karremans op het paviljoen te zien zijn. Karremans, die al twee keer eerder deelnam op de motor, zal in 2009 met deze bijzondere minitruck aan de rally gaan deelnemen.

Live optredens
Het chauffeursprogramma 'Onderweg' van Radio Nederland Wereldomroep zendt ruim 40 uur live uit vanaf TERTS. In de radiostudio zijn live optredens van onder meer Henk Wijngaard, Mooi Wark, 3J's, Denans, Michel Bak, Tribute To The Cats Band, Carmen en Ben Steneker, René Karst en René Schuman & Angel-Eye.

Demonstratie Yuri van Gelder
Op woensdag 31 oktober geeft turner Yuri van Gelder acte de présence op de beursvloer van TERTS. Rond 14.30 uur verzorgt de 'Lord of the Rings' op de stand van Palfinger Nederland (standnummer 09.003) een demonstratie tussen de kranen van Palfinger, gevolgd door een 'meet and greet' met de beursbezoekers.

Start Future Now!
Duurzaamheid staat centraal tijdens het evenement. Bezoekers maken kennis met de nieuwste motoren, hybride technologie, alternatieve brandstoffen en modellen die voldoen aan de Euro 5 eisen. In het kader van de campagne Start Future Now! is de veelheid aan oplossingen, die de transportindustrie biedt aan milieuproblemen een centraal thema op TERTS 2007. Er wordt onder meer een speciaal paviljoen aan dit onderwerp gewijd. Aan de bezoekers worden voorbeelden getoond hoe de exposanten, maar ook technische universiteiten en andere betrokken partijen de oplossing voor milieuproblemen van vandaag en morgen zien. Alle producten die de trucksector op dit moment te bieden heeft en wat over 10 à 15 jaar mogelijk is, wordt in het Start Future Now! Theater (stand 11.007) in beeld gebracht in een 15 minuten durende, wervelende film. De film wordt gepresenteerd door Ronald Top, presentator van Discovery Channel. Start Future Now! is een campagne op initiatief van RAI Vereniging samen met BOVAG. De Start Future Now! campagne stelt zich ten doel om de overheid, politiek en de consument uit te leggen dat de industrie serieus werk maakt van het verduurzamen van hun producten.

Jij Bent Onmisbaar-Show in strijd tegen chauffeurstekort Op 27 en 28 oktober wordt de vrachtautochauffeur tijdens TERTS in het zonnetje gezet. Met een speciaal evenement wil VTL, centrum voor ontwikkeling van mensen in Transport en Logistiek, de vakman achter het vrachtwagenstuur centraal zetten. Met een leuke mix van entertainment en meer serieuze onderwerpen worden chauffeurs bevestigd in hun vaktrots. De achterliggende gedachte hierbij is de uitstroom uit de branche te beperken en daarmee meer mensen voor de sector te behouden. Cabaretier Jelle Kuiper is als presentator van de 'Jij bent Onmisbaar'-Show, zaterdag 27 en zondag 28 oktober om 11.00, 13.00 en 15.00 uur, te vinden op het Transport Plaza op stand 05.011.

Uitreiking awards tijdens persdag
Het internationale karakter van TERTS wordt onderstreept met een aantal aansprekende prijzen. De uitreiking van de prijzen 'International Truck of the Year Award' en 'International Van of the Year Award', vindt plaats op de persdag, tijdens de feestelijke opening van TERTS 2007 op donderdag 25 oktober tussen 08.00 en 09.00 uur. Ook wordt tijdens de opening voor de vierde keer The European Road Transport Innovation Award uitgereikt aan het meest innovatieve product op TERTS.

Primeurs
Onder de primeurs van TERTS 2007 bevinden zich onder meer:
- Fiat heeft in samenwerking met PSA Peugeot Citroen een compacte bedrijfsauto ontwikkeld. De verkoop van de nieuwe bedrijfsauto start vanaf eind 2007 onder de namen Fiat Fiorino, Peugeot Bipper en Citroen Nemo;
- de cairbag, die in tankwagens voor dynamische stabiliteit zorgt;
- de Sinter Metaal Routfilter, dit is de nieuwe automatisch schakelende versnellingsbak;
- de 'Mercedis PowerShift';

- Govet, dit is een combinatie tussen de elektrische koelinstallatie en het MAN Cool Start Systeem;
- de nieuwe 16 liter achtcilinder krachtbron die een duizelingwekkende 680 pk op wielen afgeeft van MAN;
- VB-FullAir 4-Corner luchtvering, dit zorgt voor betere wegligging en het is stabieler en veiliger;
- VanWeigh : nieuw weegsysteem t.b.v. kleine voertuigen;
- Rolande tankoplegger met ERA systeem.

Een compleet overzicht van alle noviteiten is te vinden op www.roadtransportshow.nl (onder Pers).

Over The European Road Transport Show
The European Road Transport Show (TERTS), ook bekend als de BedrijfsautoRAI, is hét internationale platform voor de Europese vrachtwagenindustrie en het goederentransport over de weg. De tweejaarlijkse vakbeurs toont naast vracht- en bestelwagens ook trailers, speciale voertuigen, componenten, accessoires, telematica/IT en transportoplossingen. Tijdens TERTS 2007 worden de winnaars van de International Truck of the Year (TOY), de International Van of the Year (VOY) en de European Road Transport Innovation Award bekend gemaakt. De beurs wordt gehouden van vrijdag 26 oktober tot en met zaterdag 3 november 2007 in Amsterdam RAI. Meer informatie is te vinden op www.roadtransportshow.nl.

Meer informatie over TERTS 2007 is te vinden op www.roadtransportshow.nl