Maeslant- en Hartelkering worden eenmalig onder stormcondities getest.

In de stormperiode van 15 oktober tot 15 april 2007 zullen de stormvloedkeringen in de Nieuwe Waterweg en in het Hartelkanaal in het kader van een verificatiesluiting eenmalig onder stormcondities worden getest.

De datum waarop deze stremming zal plaatsvinden is niet vooraf te bepalen. Dit is afhankelijk van de overschrijding van het sluitpeil. De sluitpeilen van de stormvloedkeringen zijn voor deze eenmalige testsluiting verlaagd.

Indien de stormvloedkeringen in de Nieuwe Waterweg en het Hartelkanaal dichtgaan betekent dit een totale stremming van het scheepvaartverkeer op de Nieuwe Waterweg en in het Hartelkanaal. De duur van de storm bepaalt ook de duur van de stremming.

Direct nadat de verificatiesluiting is afgerond en de keringen weer zijn geopend, wordt het sluitpeil op het oorspronkelijke niveau gebracht.

Om de media in de gelegenheid te stellen om alle achtergronden van de verificatiesluiting te verkrijgen, worden de media uitgenodigd voor een achtergrondgesprek. Tijdens dit gesprek zullen medewerkers van Rijkswaterstaat en het Havenbedrijf van Rotterdam de verificatiesluiting aanwezig zijn om de voorgenomen verificatiesluiting toe te lichten en kunnen er vragen en interviews worden afgenomen.

Het gesprek met de media is op donderdagochtend 25 oktober om 09.30 uur aan de Boompjes 200 te Rotterdam (Harry Prinszaal, 13 etage).

Indien u bij bijeenkomst aanwezig wilt zijn dan kunt u zich aanmelden bij Rijkswaterstaat, Dienst Zuid-Holland, Alwin Nijhuis, 010 --4026062 of via email Alwin.nijhuis@rws.nl .

Noot voor redacties (