Stadsdeel De Baarsjes Amsterdam


Inspraak beleidsplan Wmo 'Iedereen telt mee'

24 oktober 2007

-
Anna Kutsch Lojenga

Vanaf 25 oktober tot 6 december is er een inspraakperiode over het beleidsprogramma voor de Wet maatschappelijke ondersteuning (Wmo). Op dinsdag 30 oktober is er een inspraakbijeenkomst voor alle mensen die een bijdrage hebben geleverd aan het programma vanaf 16.00-17.00 uur in de Trouwzaal van het stadsdeelkantoor, Baarsjesweg 224.

Iedereen telt mee

Het doel van de Wmo is: meedoen van alle burgers aan alle onderdelen van de samenleving, al of niet geholpen door vrienden, familie, bekenden of instellingen. Per 1 januari 2007 is de Wmo ingevoerd. De gemeenten zijn verantwoordelijk voor de uitvoering van deze nieuwe wet. Daarom heeft stadsdeel De Baarsjes nu voor de eerste keer een beleidsprogramma voor de Wmo gemaakt. Het concept beleidsprogramma 'Iedereen telt mee' beschrijft hoe de Wmo er de komende vier jaar in De Baarsjes uit gaat zien en heeft vooral betrekking op welzijn, ondersteuning en zorg voor Baarsjesbewoners. Nieuw wordt de ondersteuning aan cliënten in de geestelijke gezondheidszorg. Ook zullen er nieuwe initiatieven voor mantelzorgers en vrijwilligers worden ontwikkeld en het bestaande welzijns- en ondersteuningsaanbod zal slimmer worden georganiseerd. Het beleidsprogramma is tot stand gekomen na discussie- en consultatiebijeenkomsten met maatschappelijke organisaties, belangenbehartigers en burgers.

De plannen

Download het beleidsprogramma 'Iedereen telt mee'

Het concept beleidsprogramma ligt vanaf 25 oktober tot 6 december ook ter inzage bij:
* De publieksservicebalie in het stadsdeelkantoor, Baarsjesweg 224;
* Buurtcentrum De Tagerijn, Balboastraat 18;
* Buurtpunt Chassé, Van Kinsbergenstraat 36-38;
* Openbare Bibliotheek, Mercatorplein 89.

In januari bespreekt de raadscommissie het beleidsprogramma met alle reacties uit de inspraak. Daarna neemt de stadsdeelraad definitief een beslissing over de Wmo in De Baarsjes.

Zie ook: Loket Zorg & Samenleven.

Reageren

Bewoners en belanghebbenden die willen reageren op het beleidsprogramma kunnen tot 6 december 2007 een schriftelijke reactie sturen aan Stadsdeel De Baarsjes, t.a.v. Harry Dekkers, Postbus 9410, 1006 AK Amsterdam of door een e-mail te sturen aan stadsdeel@baarsjes.amsterdam.nl ter attentie van Harry Dekkers.