Regiopolitie Noord- en Oost-Gelderland

|     |Politie start campagne 'Als ik de politie was.'           |
De Politie Noord- en Oost-Gelderland voert de komende maanden campagne onder de noemer 'Als ik de politie was.'. Met deze campagne wil de politie mensen meer betrekken bij het politiewerk, om met elkaar de veiligheid en leefbaarheid in onze wijken en straten verder te vergroten.

Het vergroten van de veiligheid en leefbaarheid is niet een zaak van de politie alleen. Zo werkt de politie met gemeenten, ondernemers, scholen en het Openbaar Ministerie structureel samen aan veiligheid. Maar ook de medewerking van het publiek is belangrijk, belangrijker dan men soms denkt. Er worden veel politiezaken opgelost met behulp van het publiek. Bijvoorbeeld dankzij mensen die getuige zijn geweest van een incident, of de politie attenderen op een verdachte situatie. Soms wordt een fietsendief of vandaal zelfs door een getuige aangehouden.

Kortom, de politie vindt het erg belangrijk om het publiek te betrekken bij haar werk. Met de 'Als ik de politie was.' campagne roept de politie mensen op om na te denken over een aantal vragen: Hoe vindt u dat wij ons werk doen? Wat vindt u belangrijk? Wat zou u anders doen? Waardoor voelt u zich veilig?

Deze week valt bij iedereen een folder op de mat waarmee de politie mensen oproept om de zin 'Als ik de politie was.' aan te vullen, via de bijgeleverde antwoordkaart of via de speciale internetsite www.alsikdepolitiewas.nl. De folder wordt huis-aan-huis verspreid en vormt het startmoment van de campagne. Aan de folder is ook een prijsvraag gekoppeld. De mensen met de 10 meest waardevolle inzendingen mogen een dag meelopen met de politie, of een dag meetrainen op het politietrainingscentrum.

Vanaf half november zal de politie in de hele regio op straat de meningen van het publiek polsen. Hierbij zal de politie gebruik maken van levensgrote borden van politiemensen. Ter hoogte van het hoofd is in deze borden een gat gesneden, zodat mensen er hun eigen hoofd door kunnen steken. Zo kunnen zij ook bijna letterlijk even 'in de huid van' een politieagent kruipen.

De politie voert deze campagne tot en met januari 2008. Op de website www.alsikdepolitiewas.nl zal de politie tijdens en na afloop van de campagne, zoveel mogelijk reacties van het publiek weergeven.

Einde bericht


---



Regiopolitie Noord- en Oost-Gelderland