Gemeente Bolsward


woensdag 24 oktober 2007

Mededelingen 24 oktober 2007

Binnengekomen bouwaanvragen
Ingevolge artikel 41 van de Woningwet maken wij bekend dat de volgende aanvraag om een bouwvergunning is ontvangen:

1. voor het plaatsen van een dakkapel op perceel Van Munnickhuizenstraat 3.

Deze publicatie is alleen bedoeld ter informatie over welke aanvragen bij de gemeente zijn ingekomen. Tegen een aanvraag kan geen bezwaarschrift worden ingediend, omdat een besluit nog ontbreekt. Dat is wel mogelijk tegen verleende bouwvergunningen.

Welstandsbeoordeling
De vergaderingen van de welstandscommissie zijn openbaar. Voor de aanvrager van een bouwvergunning bestaat de mogelijkheid om een mondelinge toelichting te geven. Iedere woensdagmiddag in de even weken is er in het stadhuis een rayonarchitect van de welstand-commissie "Hûs en Hiem" aanwezig. De zitting begint om 9.30 uur. De agenda voor deze zitting is op de dinsdag voorafgaande aan dit overleg in te zien op het stadhuis, sector Wonen en Werken, Kerkstraat 30 of via de website www.bolsward.nl. Voor informatie en/of vragen over de agenda kunt u contact opnemen met de gemeente Bolsward onder telefoonnummer 0515-578713.

Verleende bouwvergunning in combinatie met vrijstelling van het bestemmingsplan Zuid.
Burgemeester en wethouders van Bolsward maken bekend dat op grond van artikel 40 van de Woningwet de volgende bouwvergunning is verleend:
1. d.d. 16 oktober 2007 (verzonden 18 oktober 2007), voor het oprichten van een nieuwe snackbar op perceel Snekerstraat 11 BIJ.

Verleende vergunning APV/Bijzondere wetgeving
De burgemeester maakt bekend dat op grond van de Algemene Plaatselijke Verordening (APV) en/of bijzondere wetgeving de volgende vergunning is verleend:

1. d.d. 22 oktober 2007, aan Rentex Floron B.V, ontheffing voor het schenken van zwak-alcoholhoudende dranken in de hal aan de Koopman Heeresweg 2 op zaterdag 27 oktober 2007 van 20.00 tot 01.00 uur.

Ontheffing voorschriften vergunning Wet milieubeheer Burgemeester en wethouders maken bekend dat op grond van artikel 8.23 Wet Milieubeheer ontheffing te verlenen van de voorschriften 1 en 2 uit bijlage 1, behorende bij de milieuver-gunning van Rentex Floron B.V. op zaterdag 27 oktober a.s van 20.00 tot 01.00 uur.

Bovengenoemde aanvraag en vergunningen kunt u inzien bij de sector Wonen en Werken, Kerkstraat 30.

Tegen een verleende vergunning kan een belanghebbende binnen zes weken nadat de ver-gunning naar de aanvrager is verzonden, een gemotiveerd bezwaarschrift indienen bij het bestuursorgaan wat de vergunning heeft verleend (burgemeester en wethouders van de ge-meente Bolsward of de burgemeester van de gemeente Bolsward), postbus 33, 8700 AA te Bolsward. Het indienen van een bezwaarschrift schort de werking van het besluit niet op.

Ter voorkoming van de uitvoering van de werkzaamheden/activiteiten bestaat de mogelijk-heid aan de Voorzieningenrechter van de Rechtbank Leeuwarden een voorlopige voorzie-ning (schorsing) te vragen van de verleende vergunning. Voorwaarde is dan wel dat een be-zwaarschrift is ingediend bij het bestuursorgaan.

Agenda raadsvergadering 30 oktober 2007.
De voorzitter van de raad der gemeente Bolsward nodigt u uit tot het bijwonen van de bijzondere raadsvergadering op 30 oktober 2007 om 19.30 uur in het stadhuis.

De voorzitter voornoemd,

W.Chr. Vroegindeweij.

Van 19.00 tot 19.30 uur houdt de gemeenteraad een inloopspreekuur in de Vierschaar. Onder het genot van een kopje koffie of thee is er gelegenheid voor de inwoners van de gemeente Bolsward om vragen te stellen of onderwerpen onder de aandacht te brengen van de raadsleden.

Agenda

19.30 uur I. Algemeen Deel.

1. Opening.

2. Vaststellen agenda.

3. Actieve informatieplicht college (mondeling en schriftelijk).
4. Agendapunt opgevoerd door de raad.

II. Informatiepunten (voorbesprekingronde, voorzitter: de heer J. Steringa).

1. Vragenhalfuur op grond van artikel 48a van het Reglement van Orde van de gemeenteraad.

2. Aan de raad gerichte brieven en stukken. a. Begroting 2008 ISDzwf.
b. Reactie rapport Rekenkamercommissie.
c. Motie van de raad van de gemeente Lemsterland.
3. Actieplan Verkeersveiligheid Bolsward 2007-2010.
4. Beschikbaar stellen aanvullend krediet t.b.v. verbouw De Blinker en De Bron.

21.00 uur Pauze

21.15 uur III. Bespreekpunten (debatronde, voorzitter: mevrouw W.Chr. Vroegindeweij).

1. Opening.

2. Primus bij hoofdelijke stemming.

3. Verordening Winkeltijdenwet Bolsward.

IV. Besluitvorming (stemronde).

1. Aan de raad gerichte brieven en stukken. a. Begroting 2008 ISDzwf.
b. Reactie rapport Rekenkamercommissie.
c. Motie van de raad van de gemeente Lemsterland.
2. Besluitenlijst en lijst met toezeggingen van 9 oktober 2007.
3. Begrotingswijziging.

V. Sluiting.


* Geen inspraak mogelijk o.g.v. artikel 25 lid 2 Reglement van Orde gemeenteraad Bolsward.

Spreekrecht
Tijdens de vergadering kunnen de aanwezigen het woord voeren over op de agenda vermelde onderwerpen. Zij voeren het woord tijdens de behandeling van het desbetreffende agendapunt in twee termijnen. Degenen die van het spreekrecht gebruik wil maken, moet dit voorafgaand aan de vergadering melden bij mw. G. Heeg, griffier; tel. (0515) 578712.