Persberichten stad Utrecht, 10.00 uur

Utrecht, 25-10-2007

Gewelddadige beroving

UTRECHT Op het Houtensepad vond in de nacht van woensdag 24 op donderdag 25 oktober een beroving plaats waarbij een vrouw werd aangereden.

Een 21-jarige vrouw uit Utrecht reed omstreeks 01.15 uur met haar fiets over het Houtensepad. Plotseling werd de vrouw van achteren aangereden door een automobilist, waardoor de Utrechtse ten val kwam. De bestuurder stapte uit en greep het slachtoffer bij haar sjaal en haar keel. De vrouw was op dat moment aan het bellen en riep om hulp. De verdachte greep haar telefoon en tas die zij om haar schouder droeg. Na de beroving reed de verdachte weg in de richting van de Lamstraat.

Het signalement van de man luidt: man, iets getinte huidskleur, donker krullend haar tot in de nek en ongeveer 30 jaar oud en een stoppelbaard. De verdachte reed in een zwarte auto, type oud model sedan. De politie is op zoek naar getuigen van deze gewelddadige straatroof. Heeft u informatie, belt u dan met de politie van het bureau Utrecht noord, tel.: 0900 88 44.

Bestuurder onder invloed

UTRECHT Woensdagmiddag heeft de politie een man aangehouden die zwaar onder invloed met zijn auto tegen een boom was gereden.

Rond 17.25 uur kreeg de politie een melding dat een bestuurder met zijn auto tegen een boom op de C.H. Letschertweg was gereden. Ter plaatse troffen agenten niets aan. Uit getuigenverklaringen bleek dat de bestuurder met een zwaar beschadigde auto gewoon was doorgereden. Even later kreeg de politie een melding van een getuige die een zwaar beschadigde auto ter hoogte van de Strijkviertelplas zag staan.

Ter plaatse troffen agenten een auto met draaiende motor aan. De 47-jarige bestuurder uit IJsselstein zat nog in zijn auto. Het voertuig was rondom beschadigd en beiden airbags waren uitgeklapt. De man was zo dronken dat het niet mogelijk was een blaastest af te nemen. Op het bureau wees de ademanalyse 1210 ug/l uit. Tevens bleek de man geen geldig rijbewijs te hebben. Hij werd voor verhoor ingesloten op het bureau.

Verkeerscontrole

UTRECHT De politie heeft woensdagmiddag en avond op twee locaties een bromfietscontrole uitgevoerd.

In de middag werd gecontroleerd op de Europalaan en s avonds op de Oudenoord. In totaal werden 72 bromfietsen gecontroleerd. Voor 28 bestuurders werd een bekeuring uitgeschreven voor het hebben van een te hoge constructie snelheid, het niet hebben van een rijbewijs, ondeugdelijke remmen, gladde banden en het overschrijden van de geluidsnorm.

Winkeldief aangehouden

UTRECHT Bij een winkel aan de St. Jacobsstaat heeft de politie een vrouw aangehouden voor het plegen van een winkeldiefstal.

Door het personeel van de winkel werd gezien dat bij het verlaten van de winkel door twee vrouwen het alarm afging. Het personeel greep in en hield één van de vrouwen 18 jaar uit Amsterdam aan. De inmiddels gewaarschuwde politie nam de vrouw mee naar het bureau. Zij had een portemonnee en een aantal andere goederen bij zich waarvan niet duidelijk was hoe zij hier aan kwam.

Laatst gewijzigd 25-10-2007 9:46 | © Politie Utrecht