Datum: 25 oktober 2007

Sassenheim Politie vordert rijbewijs in De politie heeft woensdag 24 oktober het rijbewijs ingevorderd van een 71 jarige automobilist uit Buitenkaag. De man was rond 17.30 uur met zijn auto op een betonrand gereden van een rotonde op de Van Pallandtlaan nabij de Rijksweg A44. De agenten stelden vast dat de man gedronken had. De uitslag van zijn ademanalyse was 575 ug/l. (limiet in verkeer is 220 ug/l.). Het was voor de man de 2e keer in korte tijd. Op 10 oktober van dit jaar was hij nog betrapt met 535 ug/l. Naast de invordering van het rijbewijs maakt de politie proces-verbaal tegen de man op.

Leiden Politie vindt gestolen fiets terug De politie heeft woensdag 24 oktober een gestolen damesfiets teruggevonden. Agenten zagen rond 15.45 uur op de Langegracht een 14 jarige jongen uit Leiden over tegen de rijrichting over het fietspad rijden en besloten hem te controleren. Bij die controle werd ontdekt dat het hier ging om een gestolen fiets. De fiets was van zijn vader die hem op zijn beurt in de Groenoordhallen voor 100 euro had gekocht. Daarmee zou de man zich hebben schuldig gemaakt aan heling. Na overleg met justitie werd besloten de man een voorwaardelijk sepot te geven. Dit betekent een stok achter de deur voor de man omdat bij een volgende keer deze zaak alsnog wordt meegenomen. De man deed afstand van de fiets. De politie gaat contact zoeken met de rechtmatige eigenaar.

Alphen a/d Rijn Verdachten van diefstal uit woning aangehouden De politie heeft donderdag 25 oktober rond 01.50 uur op de Pieter Doelmanstraat drie mannen uit Alphen aan den Rijn van 18, 20 en 21 jaar aangehouden. Zij worden verdacht van diefstal uit een woning aan de Julianastraat. Daar werd een horloge en werden enkele sieraden gestolen. De diefstal vond vermoedelijk woensdagavond 24 oktober plaats. Men kwam de woning binnen via een niet afgesloten balkondeur. Een getuige bracht de politie op het spoor van de verdachten. Zij zijn voor het verdere onderzoek ingesloten.

Alphen a/d Rijn Verdachte van koperdiefstal aangehouden De politie heeft woensdag 24 oktober een 19 jarige man uit Alphen aan den Rijn aangehouden. Hij wordt er van verdacht van diefstal van koperen leidingen uit een oude bedrijfspanden aan de 's Molenaarsweg. De panden zijn in eigendom van de gemeente. Een beheerder van de gemeente ontdekte de diefstal rond 12.45 uur en waarschuwde de politie. Deze zag de verdachte bij 's Molenaarsbrug met koperen leidingen op een fiets aanstalte maken om weg te rijden. Zover kwam het niet. Na een rondgang door de bedrijfspanden bleek dat er meerdere koperen leidingen waren weggeknipt. Ook lagen er een aantal klaar om vermoedelijk weg te halen. Omdat het water nog niet was afgesloten spoot het leidingwater uit de afgeknipte leidingen. Hier en daar stond voor enkele centimeters leidingwater. De brandweer heeft het water weggepompt. De beheerder denkt dat er voor enkele duizenden euro's schade is. De verdachte is voor het verdere onderzoek ingesloten. De politie sluit meerdere aanhoudingen niet uit.

Nieuwerkerk a/d IJssel/ Politie treedt op tegen overlast Moordrecht Om de overlast door jongeren terug te dringen houdt de politie deze groep scherp in de gaten. Dit betekent niet alleen in repressieve zin maar ook in preventieve. Een goed contact met jongeren is belangrijk. Woensdagavond 24 surveilleerde de politie met de auto en met politiebikkers. In Moordrecht werd een goed gesprek aangegaan met een aantal jongeren. Eén keer schreef de politie een bekeuring uit voor een verkeersovertreding. In Nieuwerkerk trad de politie op tegen vijf jongeren uit Nieuwerkerk aan den IJssel in de leeftijd van 20 tot 23 jaar. Deze groep hield zich rond 20.45 uur op onder de luifel van het gemeentehuis aan het Raadhuisplein. Het ophouden in portieken, onder luifels en dergelijke is echter bij de Algemene Plaatselijke Verordening verboden. Eén van de jongens ging er vandoor maar werd alsnog op het Wulpendaal door een biker van de politie achterhaald. Hij kon zich niet legitimeren. Alle jongeren kregen een bekeuring en de laatste ook omdat hij zich niet kon legitimeren.

--------------------------------------------- einde berichten -----------------------------------------------

Postbus 4240 ( Hollands Midden 2350 CE Leiderdorp ( Bureau Communicatie Telefoon 071-5459801 Fax 071-5459305

---- --