Hoogheemraadschap Schieland en de Krimpenerwaard


Wat gebeurt er in de Eendragtspolder?

Het zuidwestelijk gedeelte van de Eendragtspolder ondergaat een gedaanteverwisseling. Het is nu nog een weidse polder met akker- en tuinbouwbedrijven. Tussen 2007 en 2010 verandert het landbouwgebied langzamerhand in een waterberging en recreatiegebied met een internationale wedstrijdroeibaan. Een uniek project!

De herinrichting van de Eendragtspolder is een uniek project, omdat het waterberging, recreatie en (top)sport combineert. Deze functies zijn, ieder op hun eigen manier, van belang voor de hele regio.

Waarom waterberging?

Het klimaat verandert. Dit leidt in Nederland tot nattere winters en droge zomers met korte maar hevige regenbuien. Om deze extremen op te kunnen vangen, heeft Nederland gebieden nodig waar overtollig water tijdelijk kan worden opgevangen en vastgehouden. De Eendragtspolder wordt zo'n gebied.

Waarom recreatie?

De Randstad raakt steeds dichter bevolkt en nieuwe woonwijken verrijzen in een rap tempo. Om het Zuid-Hollandse leefklimaat te verbeteren is groen nodig waar mensen kunnen recreëren. De Eendragtspolder wordt zo'n gebied.

Waarom een internationale roeibaan?

Rotterdam is dé sportstad van Nederland. Er ontbreekt echter een roeibaan die voldoet aan de internationale normen. De Eendragtspolder biedt plaats aan deze roeibaan.

Samenwerking

De herinrichting van de Eendragtspolder is een samenwerkingsproject van provincie Zuid-Holland, gemeente Zevenhuizen-Moerkapelle, hoogheemraadschap van Schieland en de Krimpenerwaard en recreatieschap Rottemeren. De roeibaan wordt financiert door de gemeente Rotterdam. Het projectmanagement wordt namens het recreatieschap door G.Z-H verzorgd.

Meer weten?

Informatie over de realisatie van de Eendragtspolder vindt u op www.eendragtspolder.nl. Via een digitale nieuwsbrief worden belangstellenden op de hoogte gehouden.

vogelvluchtweb.jpg (67 Kb)