BedrijfsautoRAI

Trio van PSA Peugeot Citroën en Fiat is International Van of the Year 2008

(10/25/2007)
Op de persdag van de Bedrijfsauto RAI 2007, The European Road Transport Show, hebben de Peugeot Expert, Citroën Jumpy en Fiat Scudo.de International Van of the Year prijs 2008 in ontvangst genomen.
Deze jaarlijkse prijs wordt sinds 1992 uitgereikt door een jury van gespecialiseerde en erkende journalisten uit 20 landen. De nieuwe gezamenlijke bedrijfsauto komt uit een breed samenwerkingsverband voor lichte bedrijfsautoâs tussen PSA Peugeot Citroën en Fiat en heeft met aanzienlijke afstand van de vier andere genomineerden gewonnen.

De jury waardeert de dynamische kwaliteit van deze bedrijfsauto, het grote veercomfort bij welke belasting dan ook, de plezierige besturing, de prima wendbaarheid en niet in de laatste plaats de mogelijkheid van een pneumatische vering op de achteras die voor een interessante prijs wordt aangeboden. De jury prijst ook de rijke keuze aan carrosserieën, met 2 hoogtes,
2 wielbases, het laadvolume tussen 5 en 7 m', het nuttige laadvermogen tussen 1000-1200 kg en de gunstige exploitatiekosten.

De juryleden erkennen tevens het hoge actieve veiligheidsniveau en de uitrusting ten behoeve van de passieve veiligheid. Het verbruik was een ander overtuigend argument.

Peugeot heeft deze prijs al eerder ontvangen: in 1995 voor de BOXER en in 1997 voor de PARTNER.

Sinds de lancering in 1995 van de eerste generatie EXPERT zijn er in het gezamenlijke productiecentrum (SEVEL Nord) in Valenciennes in Noord Frankrijk, 340.000 exemplaren gebouwd, in diverse uitvoeringen.

De EXPERT heeft bijgedragen aan de groei van het marktaandeel van Peugeot op de mondiale markt van lichte bedrijfsauto's: in 2007 zijn er meer dan 230.000 exemplaren verkocht, een volume dat nooit eerder bereikt is, waarvan 35.000 eenheden van de EXPERT.

Met een grotendeels vernieuwd bedrijfsautogamma, waaronder de BOXER (2006) en de nieuwe EXPERT (2007), heeft Peugeot een zeer sterk aanbod. Binnenkort komt daar nog een origineel nieuw aanbod bij, de nieuwe Peugeot BIPPER, die op de Bedrijfsauto RAI als primeur wordt getoond.