Gemeente Heemskerk


woensdag, 24 oktober 2007

Raad behandelt grootschalige AH-vestiging in november

Het presidium van de raad heeft woensdagavond 24 oktober jl. met uitzondering van de PvdA en Heemskerk Anders besloten om het voorstel tot het starten van een vrijstellingsprocedure voor de bouw van een grootschalige supermarkt in De Waterwegen van de agenda van de raadsvergadering van 25 oktober 2007 af te halen.

Dit besluit is genomen naar aanleiding van de ontvangst op maandag 23 oktober jl. van een rapport, gemaakt in opdracht van de HCW (Heemskerkse Centrum Winkeliers) over de verkeersafwikkeling in de omgeving van de beoogde vestiging aan de Rijksstraatweg.

Het presidium heeft dit besluit genomen met het oog op de zorgvuldigheid. De raad moet namelijk in de gelegenheid zijn om deze zeer laat verstrekte informatie alsnog in zijn definitieve afweging mee te nemen.
Het presidium gaat er vanuit dat het voorstel in de raadsvergadering van 29 november wordt behandeld. Voorafgaand aan die raadsvergadering wordt dit onderwerp door de commissie besproken. Alle belanghebbenden hebben dan opnieuw de gelegenheid om hun mening naar voren te brengen.


---