Persberichten Lekstroom, 10.15 uur

Utrecht, 25-10-2007

Vechtpartij

NIEUWEGEIN Op de Acaciastraat heeft 24 oktober een vechtpartij plaatsgevonden waarbij een 15-jarige jongen uit Nieuwegein gewond is geraakt.

Omstreeks 22.15 uur kreeg de politie de melding dat twee groepen jongeren met elkaar op de vuist gingen. Agenten gingen direct ter plaatse en troffen de 15-jarige jongen aan. Hij lag op de grond en was gewond aan zijn hoofd. Vrienden vertelden dat er een groepje jongens op het schoolplein hadden gezeten en de andere groep aanspraken. Om onduidelijke reden ontstond een vechtpartij. De 15-jarige jongen moest voor controle naar het ziekenhuis.

De politie heeft de zaak in onderzoek en is op zoek naar mensen die informatie hebben over de verdachten. Hen wordt verzocht te bellen met de politie van het district Lekstroom, via tel: 0900-8844.

Fietsverlichting

HOUTEN De politie heeft woensdag 24 oktober een fietsverlichtingscontrole gehouden op het Onderdoor en het Schonenburgseind. Tussen 18.30 en 20.30 uur schreven agenten 53 bekeuringen uit aan fietsers die hun verlichting niet in orde hadden.

Snelheidscontroles

NIEUWEGEIN Op woensdag 24 oktober heeft de politie tussen 9.00 en 10.30 uur een snelheidscontrole gehouden op de Symfonielaan.

Agenten hebben elf bekeuringen uitgeschreven, waaronder eentje voor mobiel bellen tijdens het rijden en tien voor het overschrijden van de maximumsnelheid binnen de bebouwde kom. De hoogst gemeten snelheid was 77 kilometer per uur terwijl op die plaats maximaal 50 kilometer per uur is toegestaan.

NIEUWEGEIN Op 24 oktober tussen 11.00 en 12.00 uur heeft de politie ook een snelheidscontrole uitgevoerd op de Hollandhaven. Agenten hebben daar zeven bekeuringen uitgeschreven voor het overschrijden van de maximumsnelheid (binnen de bebouwde kom).

De hoogst gemeten snelheid was 82 kilometer per uur terwijl op die plaats maximaal 50 kilometer per uur is toegestaan.

Gestolen auto

NIEUWEGEIN Op 24 oktober zagen surveillerende agenten s morgens rond kwart over elf op het Nijpelsplantsoen een 46-jarige automobilist rijden in een auto die als vermist te boek stond in de regio Zuid-Holland Zuid. De verdachte reageerde niet op een stopteken van de agenten maar ging er van door.

De auto werd vervolgens voor een van de flats aangetroffen en de verdachte kon vervolgens met hulp van ingeroepen collega-agenten worden aangehouden.

Bij zijn aanhouding verklaarde de verdachte spontaan in een gestolen auto rond te rijden en dat deze nog drie weken moest zitten. De verdachte en de in beslag genomen auto zijn overgedragen aan de politiecollegas van de regio Zuid-Holland Zuid. Bovendien kreeg hij een bekeuring voor het rijden zonder rijbewijs.

Laatst gewijzigd 25-10-2007 10:16 | © Politie Utrecht