Persberichten Rijn & Venen, 10.15 uur

Utrecht, 25-10-2007

Dode man Nigtevecht

NIGETEVECHT De man die op 9 oktober 2007 dood werd aangetroffen in een groenstrook bij Nigtevecht is om het leven gekomen door een overdosis cocaïne.

Op de Klompweg werd op dinsdagochtend rond 08.15 uur het stoffelijk overschot van een man aangetroffen. Medewerkers van het Waterschap zagen het levenloze lichaam in een groenstrook liggen en alarmeerden de politie. Het lichaam van de man was voor een groot deel verbrand. Sectie bij het Nederland Forensische Instituut heeft uitgewezen dat in het lichaam van het slachtoffer een hoeveelheid bolletjes met cocaïne zaten. Nader onderzoek heeft uitgewezen dat één van de bolletjes in het lichaam is opengegaan en de dood van de onbekende man heeft veroorzaakt. Tevens is vast komen te staan dat de man reeds overleden was voordat hij in brand gestoken werd.

De politie doet onderzoek naar de identiteit van de man en naar de verdachte(n) die het lichaam hebben achtergelaten en in brand gestoken.

Aan getuigen die in de nacht van maandag 8 op dinsdag 9 oktober iets verdachts hebben gezien op of in de omgeving van de Klompweg in Nigtevecht wordt verzocht contact op te nemen met de politie van district Rijn & Venen op telefoonnummer 0900-8844 of via Meld Misdaad Anoniem op telefoonnummer 0800-7000. In het programma Opsporing Verzocht wordt op dinsdagavond 30 oktober aandacht besteed aan de zaak.

Mishandeling

WOERDEN In de omgeving van het Kerkplein is in de nacht van dinsdag op woensdag 24 oktober een 17-jarige jongen uit Zegveld mishandeld. Hij deed aangifte.

De jongen werd tussen 00.45 en 01.15 uur door een ruziezoekende onbekende jongen geduwd, geslagen en gestompt. Hij liep flink letsel aan zijn gezicht op. De politie heeft de zaak in onderzoek en is op zoek naar de verdachte. Zijn signalement:

Blanke jongen van ongeveer 16 jaar oud, tussen de 1.70 en 1.80 meter lang. Hij droeg een zwart kort leren jack, een soort skimuts met een wit en zwart logo, een donkere broek. Hij sprak met een accent.

Heeft u informatie die de politie kan helpen bij het onderzoek? Belt u dan met de politie Woerden, via tel: 0900-8844.

Alcoholvrij

MAARSSEN In de vroege morgen van donderdag 25 oktober heeft de politie kort een alcoholcontrole gehouden. Van 01.00 tot 1.30 uur moesten bij de rotonde op de Verbindingsweg vijftien automobilisten blazen. Geen van hen reed onder invloed.

Mishandeling

MAARSSEN Op de Zuilense Ring is woensdagavond laat een 25-jarige man uit Utrecht mishandeld door drie mannen uit Nieuwegein.

De Utrechter reed omstreeks 23.50 uur over de Zuilense Ring. Achter hem reed een auto met drie inzittenden. De bestuurder was aan het bumperkleven. Bij het rode verkeerslicht richting de Rijksweg A2 ging de bestuurder naast de Utrechter staan. Er ontstond een korte woordenwisseling en daarna reden beide bestuurders door. Op de brug zette één van de Nieuwegeinse mannen de auto dwars op de weg, waardoor de Utrechter moest stoppen. Alle mannen stapten uit en vervolgens werd de 25-jarige man geschopt en geslagen. Ook werd zijn auto vernield. Na de mishandeling stapte het drietal weer in hun auto en reden ze met hoge snelheid over de A2 richting Utrecht. De Utrechter ging direct aangifte doen en ongeveer een uur later meldden twee van de drie mannen uit Nieuwegein, van 20 en 23 jaar oud, zich vrijwillig bij de politie in Nieuwegein. Ze zijn aangehouden en ingesloten.

Laatst gewijzigd 25-10-2007 10:18 | © Politie Utrecht