Politie Drenthe

Donderdag

Assen, 25-10-2007

Auto te water

HAVELTE - In de nacht van donderdag op vrijdag is aan de Rijksweg een personenauto te water geraakt. De 22-jarige bestuurder uit Ruinerwold en zijn 21-jarige passagier kwamen met de schrik vrij. De bestuurder was de macht over het stuur kwijt geraakt. De auto was total loss. (07-188470)

Politie bekeurt snorfietser

EMMEN - Woensdagmiddag is aan de Hoofdstraat een 32-jarige man uit Emmen staande gehouden voor het rijden op zijn snorfiets zonder kentekenplaat. Bij controle bleek dat de snorfiets niet gekeurd was en ook niet verzekerd was. De man kreeg een proces-verbaal voor beide zaken. De snorfiets is in beslag genomen. (07-188340)

Politie onderzoekt inbraak

RUINEN - In de nacht van woensdag op donderdag is aan de Zwederaweg een inbraak gepleegd in een huisartsenpraktijk. Er werd een onbekende hoeveelheid geld meegenomen. De politie onderzoekt de inbraak. Getuigen in deze zaak worden verzocht zich melden bij de politie via 0900 - 88 44. (07-188476)

Politie houdt verdachte diefstal aan

BEILEN - In de nacht van donderdag op vrijdag heeft de politie een 27-jarige man uit Beilen aangehouden op verdenking van diefstal. De politie kreeg een melding dat er materiaal zou zijn weggenomen bij een bedrijf aan De Perk. De verdachte zou materiaal in een personenauto hebben geladen en zonder verlichting zijn weggereden. Naar aanleiding van een getuigenverklaring kon de verdachte worden aangehouden. De man is ingesloten voor verhoor, zijn auto werd in beslaggenomen. (07-188477)

Winkeldieven aangehouden

ASSEN - Woensdagmorgen heeft de politie een 18-jarige vrouw uit Diever aangehouden. Ze was betrapt in een kledingzaak aan het Mercuriusplein bij de diefstal een topje. Bij haar aanhouding bleek dat ze ook nog kleding uit een andere zaak had gestolen. De kleding werd in beslag genomen en teruggebracht naar de winkels. Na verhoor kreeg ze in overleg met het Openbaar Ministerie een taakstraf van 14 uur opgelegd. (07-188280)

Woensdagmiddag werd in een tuincentrum aan de Borgstee een 65-jarige man uit Assen betrapt bij de diefstal van een flesje olie en een vetbolletje. Het alarm ging af nadat hij de kassa was gepasseerd. De man is aangehouden. De spullen zijn weer teruggelegd in de winkel en de man kreeg een dagvaarding na verhoor mee. (07-188380)

Politie houdt man aan na bedreiging

HOOGEVEEN - Woensdagavond heeft de politie een 38-jarige man uit Hoogeveen aangehouden. Hij wordt ervan verdacht zijn ex-vriendin met een mes te hebben bedreigd. De politie kreeg de melding uit De Arend en trof de verdachte in de buurt aan. Bij zijn aanhouding troffen agenten het mes aan in zijn zak. De man is ingesloten voor een nader onderzoek. (07-188452)

Wilt u meer informatie over dit bericht of wilt u in contact komen met de dienstdoende voorlichter van Politie Drenthe, dan kunt u bellen met Ernest Zinsmeyer, telefoon 0592 451280.