Politie Groningen

Donderdag 25 oktober 2007

Provincie Groningen, 25-10-2007

Groningen: gewond bij kop-staartbotsing

Een 37-jarige automobilist uit Groningen is woensdagmorgen gewond geraakt bij een kop-staartbotsing. De man werd op de A7 vlak voor het Julianaplein van achteren aangereden door een 34-jarige automobilist uit Surhuizum. Door de aanrijding schoot de auto van de Stadjer door tegen het voertuig van een 28-jarige man uit Drachten. De Groninger verklaarde last te hebben van zijn nek. Om geen risicos te nemen, haalde de brandweer het dak van het voertuig. Hierdoor konden ambulancemedewerkers het slachtoffer gecontroleerd uit het voertuig konden halen. De man werd voor onderzoek naar een ziekenhuis gebracht. De politie maakt een registratie van het ongeval.

Groningen: inbraak in school

Bij een inbraak in een school aan de Canadalaan in Groningen, zijn tussen dinsdag- en woensdagmiddag vier computerschermen gestolen. Bovendien werden diverse computeronderdelen vernield. De school heeft aangifte gedaan. De politie is een onderzoek begonnen.

Groningen: harddrugs

De politie heeft woensdagmiddag in de Semarangstraat in Groningen een 30-jarige man zonder vaste woon- of verblijfplaats aangehouden. Agenten zagen dat de man zich op het Floresplein opvallend gedroeg en enkele personen aansprak. Toen de dienders hem vroegen of hij drugs bij zich had, zette hij het op een lopen. Onderweg gooide de man iets onder een auto. Dit bleken drugs te zijn. In de Semarangstraat kon een van de agenten de man vastgrijpen. Op het politiebureau werd geconstateerd dat de man 49 bolletjes bij zich had. De politie maakt proces-verbaal op.

Groningen: bestuurder rijdt door na aanrijding

Een 39-jarige fietser uit Groningen is woensdagmorgen licht gewond geraakt toen hij op de Roderwolderdijk in zijn woonplaats werd aangereden door een onbekende automobilist. De fietser reed in de richting van Matsloot toen van de andere kant een donkerkleurige auto aan kwam rijden. De automobilist raakte in een bocht de fietser in het voorbijgaan. Hierbij raakte de Stadjer gewond en werd zijn fiets beschadigd. Hij moest zich laten behandelen door een huisarts. De autobestuurder reed door. De politie maakt een registratie.

Groningen: snorfietsster geeft geen voorrang

Een 67-jarige snorfietsster uit Groningen is woensdagmiddag gewond geraakt bij een aanrijding op de kruising Korreweg met het Boterdiep. De vrouw kwam uit de richting van het Noorderplantsoen en stak zonder goed uit te kijken het Boterdiep over. Daardoor zag ze niet dat een 56-jarige automobilist uit Groningen aan kwam rijden en gaf hem geen voorrang. De Stadjer kon een aanrijding niet voorkomen. De vrouw is met onbekende verwondingen naar een ziekenhuis gebracht. De politie maakt een registratie.

Groningen: tractor gestolen

Op een bouwterrein aan de Driebondsweg in Groningen, is tussen dinsdagavond en woensdagmorgen een tractor gestolen. Het groene landbouwvoertuig van het merk John Deere werd meegenomen nadat een toegangshek werd vernield. De politie heeft een onderzoek ingesteld.

Doezum: plaat waait van aanhangwagen

Een 69-jarige automobilist uit Surhuisterveen is woensdagochtend bekeurd voor afvallende lading. De man reed over de Provincialeweg in Doezum toen een kunststof plaat van zijn aanhanger waaide. De Fries had de lading niet goed vastgezet. Een achterop komende auto werd door de afvallende lading beschadigd. De 58-jarige bestuurster uit Grijpskerk kwam met de schrik vrij. De politie maakt een registratie van het ongeval.

Middelstum: rijbewijs kwijt na snelheidsovertreding

Een 43-jarige automobiliste uit Groningen moest woensdagmiddag haar rijbewijs inleveren. Ze reed met een snelheid van 151 km/u over de N46 bij Middelstum, waar 100 km/u de maximum snelheid is. De politie maakt proces-verbaal tegen haar op.

Ter Apel: fietser doet aangifte van mishandeling

Een 14-jarige jongen uit het Duitse Niederlangen heeft woensdag aangifte gedaan van mishandeling. De jongen fietste s morgens rond 7.30 uur over de Poortweg in Ter Apel en werd plotseling benaderd door een onbekende man. Deze maakte volgens de jonge fietser een opmerking over zijn rijgedrag. Hierdoor ontstond een discussie en een handgemeen, waarbij de jongen gewond raakte aan zijn gezicht. De politie doet onderzoek.

Provincie Groningen: snelheidscontroles

De politie heeft dinsdag op diverse plaatsen een snelheidscontrole gehouden.

Oude Pekela, Burg. Snaterlaan: aantal geregistreerde voertuigen: 521, aantal overtredingen: 37, hoogst gemeten snelheid: 80 km/uur, maximum toegestane snelheid: 50 km/uur.