Politie Haaglanden

Persberichten 25 oktober

Haaglanden, 25-10-2007

Man valt van tweede etage
Den Haag Een 21-jarige Hagenaar is woensdag 24 oktober rond 18.00 uur van een sierbalkonnetje gevallen aan de Korte Poten. Het slachtoffer wilde vermoedelijk een luchtje scheppen, leunde tegen de balkonreling en verloor zijn evenwicht. Hij is overgebracht naar het ziekenhuis en direct geopereerd aan een gecompliceerde beenbreuk. Hoewel er geen aanwijzingen zijn voor een misdrijf heeft de politie de zaak in onderzoek.

47 kilometer te snel
Den Haag Bij een snelheidscontrole op woensdag 24 oktober tussen 07.00 uur en 13.30 uur op de Ockenburgstraat controleerde de politie 1.927 motorvoertuigen. In totaal 358 bestuurders hielden zich niet aan de toegestane maximum snelheid van 50 km/u. De hoogst gemeten snelheid was 97 km/u. Tegen alle bestuurders is proces-verbaal opgemaakt.

Mishandeling op Kalvermarkt
Den Haag Twee 19-jarige mannen uit Den Haag zijn woensdagavond 24 oktober op 21.15 uur aangehouden op de Kalvermarkt. Medewerkers van de spoorwegpolitie zagen dat een groepje mannen, waaronder deze twee, een andere man mishandelden en droegen de twee verdachten over aan politie Haaglanden. De politie stelt een onderzoek in naar de toedracht.

Vuurwerkbom
Den Haag Politiemensen die op 24 oktober om 22.10 uur afkwamen op een harde knal op de Weteringkade, konden de 23-jarige vermoedelijke veroorzaker ervan meteen in de kraag grijpen. De Hagenaar verklaarde dat hij een flesje had gevuld met vuurwerkkruit, deze had aangestoken en op de trambaan gegooid. E verdachte is aangehouden en voorgeleid.

Inbreker loopt tegen de lamp
Den Haag Na een melding op 24 oktober om 18.15 uur dat er vier jongens aan het inbreken waren in een huisje op een bouwterrein aan de Bloemfonteinstraat, zagen toegesnelde politieagenten drie jongens bij een bouwkeet staan. De jongens gingen er als een haas vandoor, maar de agenten wisten één van hen, een 15-jarige Hagenaar, in de kraag te grijpen. De jongen is aangehouden en er is contact opgenomen met zijn ouders.

Boete voor snelheidsduivels
Den Haag De politie hield op woensdag 24 oktober 2007 op de Bezuidenhoutseweg tussen 14.30 uur en 18.00 uur een snelheidscontrole. Van de 699 bestuurders reden er 175 harder dan de toegestane snelheid van 50 km/u. De hoogst gemeten snelheid was 89 km/u.

Dronken bestuurder veroorzaakt aanrijding
Den Haag - De meldkamer stuurde op woensdag 24 oktober om 15.30 uur twee agenten naar een aanrijding tussen twee personenautos op de Schenkkade. Aangekomen bij de aanrijding spraken de agenten de bestuurders van beide voertuigen aan. Rondom één van de bestuurders, een 51-jarige Duitser, hing een sterke alcohollucht. Hij werd meegenomen naar het politiebureau voor een blaastest en blies 695 ugl. De alcohollimiet ligt op 220 ugl (= 0,5 promille). Voor beginnend bestuurders geldt strengere regelgeving, voor hen ligt de limiet op 88 ugl (= 0,2 promille). Omdat de man niet woonachtig is in Nederland, kreeg hij een boete van 800,- die hij direct moest afrekenen. De 56-jarige bestuurder van het andere voertuig kwam met de schrik vrij.

Minderjarigen aangehouden
Den Haag De politie hield woensdagavond 24 oktober omstreeks 19.00 uur drie minderjarige Hagenaars aan op het Kaapseplein. Het drietal, van 13 en 14 jaar oud, werd aangehouden omdat zij
voorbereidingshandelingen met betrekking tot brandstichting troffen. De drie zijn overgebracht naar het politiebureau waar hun ouders in kennis werden gesteld. De jongens zijn inmiddels in verzekering gesteld en op donderdag 25 oktober zal de Officier van Justitie beslissen wat de vervolgstappen tegen de drie zijn.

Recalcitrante winkeldief aangehouden
Voorburg Winkelpersoneel van een supermarkt aan de Koningin Julianalaan hield woensdagmiddag 24 oktober omstreeks 15.20 uur een 19-jarige Hagenaar aan voor winkeldiefstal. Toen de man bij de kassa werd aangesproken op het feit dat hij een aantal shooters niet afrekende, duwde hij hij het personeel weg en deelde een kniestoot uit. Toen de agenten ter plaatse kwamen om de man mee te nemen naar het politiebureau vond de Hagenaar het nog nodig het winkelpersoneel uit te schelden. Tegen hem wordt proces-verbaal opgemaakt.

Snelheidscontrole
Wassenaar Bij een snelheidscontrole 24 oktober tussen 13.00 uur en 16.30 uur op de Landscheidingsweg werden 150 passanten gecontroleerd. Vier automobilisten reden te hard, één automobilist kreeg een bekeuring voor mobiel bellen.

Hennepkwekerij op voormalige afvalberg
Wassenaar Een medewerker van de gemeente trof 24 oktober om 11.00 uur een hennepkwekerij van ongeveer 200 m2 aan in de open lucht op een voormalige vuilstort aan de Hogeboomseweg. Doordat de planten behoorlijk dik waren was het niet mogelijk deze te tellen. De planten worden door Ecoloss verwijderd en vernietigd.

Snelheidscontrole
Wateringen Bij een snelheidscontrole op de Poeldijkseweg controleerde Politie Haaglanden woensdagavond 24 oktober tussen 18.30 uur en 23.00 uur 928 passanten op hun snelheid. In totaal kreeg ruim de helft van hen, te weten 534 bestuurders, een bekeuring voor het overschrijden van de maximum toegestane snelheid van 50 km/uur. De hoogst gemeten snelheid was 106 km/uur.

Aanhouding na poging inbraak
Naaldwijk Met dank aan een oplettende buurman kon woensdagmorgen 24 oktober omstreeks 09.30 uur een 20-jarige Naaldwijker worden aangehouden die had geprobeerd in te breken in een woning aan de Verdilaan. De buurman zag de Naaldwijker wegrennen bij de woning en zette de achtervolging in. Hoewel hij de verdachte kwijtraakte, kon de man even later op basis van het door de buurman opgegeven signalement worden aangehouden door de politie. Tijdens het verhoor op het politiebureau bekende de Naaldwijker dat hij had geprobeerd in te breken door met een schroevendraaier een raam open te breken. De verdachte zal op vrijdag 26 oktober worden voorgeleid aan de rechter-commissaris.

Fietsendief betrapt
Delft Politieagenten hielden 24 oktober om 13.20 uur op de Ada van Hollanderstraat een 22-jarige man uit Delft aan die kort tevoren een fiets had gestolen. Oplettende getuigen zagen de man toen deze de fiets wegnam. De opvallende gele fiets was door de Delftenaar op de Coenderstraat tussen andere fietsen neergezet, de sleutel had hij nog in zijn zak. Via camerabeelden kon de dief gevolgd worden. Hij bekende de fiets uit een tuin aan de Ruys de Beerebrouckstraat te hebben gehaald. De man, een bekende veelpleger, moet op 26 oktober voor de rechter verschijnen.

Winkeldiefjes aangehouden
Zoetermeer Twee jongens van 15 en 16 jaar uit Zoetermeer probeerden 24 oktober om 15.40 uur oordopjes mee te nemen uit een elektronicawinkel in de Burgemeester van Leeuwenpassage. Een oplettende medewerker zag de jongens de verpakking weggooien en sprak de diefjes aan toen zij de winkel met de oordopjes in hun jaszak wilde verlaten. De ouders van de jongens zijn in kennis gesteld, zij gingen beiden met een HALT verwijzing op zak naar huis.

Straatrovers aangehouden
Zoetermeer Aan de hand van een opgegeven signalement werden woensdagavond 24 oktober omstreeks 23.45 uur twee Zoetermeerders aangehouden die op de Voorweg 4 jongens beroofd zouden hebben. De aangevers, Zoetermeerders van 17, 19, 20 en 21 jaar, waren met de fiets op weg naar een discotheek toen zij op de kruising van de Voorweg en het Panamapad even stopten om te wachten op een vriend. Terwijl zij daar stonden werden ze beroofd door drie mannen die er vandoor gingen met de mobiele telefoon van één van de slachtoffers. Op basis van het opgegeven signalement werden twee van de drie vermoedelijke daders kort daarna aangehouden op station Centrum West. De politie onderzoek de zaak en is nog op zoek naar de derde verdachte.