Politie Twente

Persberichten Politie Twente 25 oktober 2007

Aanhoudingen onderzoek openlijk geweld

Losser

In totaal zijn vier personen aangehouden geweest in een onderzoek naar een openlijke geweldplegingen op 18 augustus aan de Brinkstraat en de Raadhuisstraat in Losser. Twee van hen moeten zich bij de rechter verantwoorden.

Twee Enschedese jongens van 17 jaar moeten zich bij de jeugdrechter gaan verantwoorden voor ergerlijke openlijke geweldplegingen en mishandelingen die op zaterdagmorgen 18 augustus aan de Brinkstraat en de Raadhuisstraat in Losser hebben plaatsgevonden.

Voor de details van deze zaak wordt verwezen naar het op 20 augustus verzonden persbericht wat hieronder cursief is afgedrukt.

Een onderzoek is daarna door de politie ingesteld en naar aanleiding van dit onderzoek zijn vier personen aangehouden. Twee van hen, de beide 17-jarige Enschedeërs, hebben bekend de mishandelingen te hebben gepleegd. Zij zijn woensdag de 24e oktober jl. aangehouden. Na verhoor zijn de twee na overleg met de jeugdofficier van justitie weer in vrijheid gesteld en de afspraak met hen en hun ouders is gemaakt dat ze zich vrijdagmorgen de 26e bij de jeugdofficier in Almelo zullen melden.

Op 5 september jl. waren ook twee Enschedeërs van 17 en 21 jaar aangehouden. Uit het verhoor en het verdere onderzoek is niet gebleken dat zij iets met de mishandeling van doen hebben. Wel maakten ze deel uit van de groep en hebben ze erbij gestaan. Zij zijn na verhoor weer in vrijheid gesteld.

Mannen op straat mishandeld

Losser

Een 23-jarige man werd op 18 augustus rond 02.15 uur op de Brinkstraat door een groep van 5 tot 8 mannen mishandeld en liep daarbij letsel op. Een 29-jarige en 25-jarige man werden even later op de Raadhuisstraat mishandeld. Daarbij liep de 29-jarige letsel op. Op 18 augustus, rond 02.15 uur, liep een 23-jarige inwoner van Losser over de Brinkstraat. Ter hoogte van Intertoys kwam hem een groep van 5 tot 8 mannen tegemoet die hem zonder enige aanleiding mishandelden. Hij werd getrapt en geslagen. Op het moment dat er meerdere mensen aan kwam lopen, stopte de mishandeling en liep de groep verder. De 23-jarige deed aangifte bij de politie. Hij heeft tengevolge van de mishandeling letsel aan het hoofd opgelopen. Ook werd zijn kleding en kunstgebit beschadigd. Even later, rond 02.20 uur werden op de Raadhuisstraat een 29-jarige en 25-jarige inwoner van Losser door een groep van 5 tot 8 personen mishandeld. De 29-jarige liep hierbij letsel op aan zijn gezicht. Het is op dit moment niet duidelijk of het in deze gevallen om dezelfde groep daders gaat. De politie roept getuigen van deze mishandelingen op zich te melden bij de politie in Losser, op telefoonnummer 0900-8844 of via Meld Misdaad Anoniem op 0800-7000. Getuigen die al met de politie gesproken hebben hoeven niet opnieuw contact op te nemen.

Aanhouding na diefstal fiets en vernieling

Enschede

Naar aanleiding van een melding door een aangeefster en een getuige kon de politie na een kort onderzoek een van de daders van een diefstal van een fiets en een aantal vernielingen aanhouden.

Woensdagavond 24 oktober werd om ongeveer 22.55 uur gemeld dat aan de Fazantstraat en de Hopstraat in Enschede een fiets was ontvreemd en een aantal vernielingen waren aangericht door een drietal jongens en twee meisjes. Een onderzoek werd ingesteld en op aanwijzen van een 20-jarige Enschedese aangeefster en een getuige kon om ongeveer 00.35 uur een 21-jarige Enschedeër worden aangehouden. Hij wordt ervan verdacht mede verantwoordelijk te zijn geweest voor de diefstal van een fiets en het plegen van wat vernielingen waaronder het vernielen van een fiets en het aanbrengen van grafitti op een muur en een deur.

In de schuur van de woning van de 21-jarige werd de gestolen fiets aangetroffen die direct is teruggegeven aan de 20-jarige aangeefster. De 21-jarige is voor verder onderzoek aan het bureau opgesloten. Onderzoek zal worden voortgezet. (07-138520)

Automobilist rijdt om nog onduidelijke reden tegen vrachtauto

Enschede

Een 56-jarige Enschedese automobilist reed woensdagavond de 24e oktober om nog onduidelijke reden plotseling op de andere weghelft van de Oldenzaalsestraat in Enschede / Lonneker. Hierbij kwam hij in aanrijding met een tegemoetkomende vrachtauto.

Woensdagavond 24 oktober om ongeveer 20.25 uur werd een aanrijding gemeld op de Oldenzaalsestraat ter hoogte van de Dorpsstraat in Lonneker. Ter plaatste bleek dat een bestuurder van een personenauto die uit de richting Oldenzaal kwam op de verkeerde weghelft was beland en daar in aanrijding was gekomen met een vrachtwagen, bestuurd door een 41-jarige man uit het Gelderse Elst.

De bestuurder van de personenauto, waarvan niet de identiteit direct bekend werd, zat bekneld in zijn voertuig. Nadat hij door de brandweer was bevrijd werd hij met onbekend letsel door een ambulance overgebracht naar het ziekenhuis in Enschede. Om de hulpverleningsdiensten en de afdeling Verkeersongevallen Analyse van de politie Twente hun werk naar behoren te kunnen laten doen, werd de Oldenzaalsestraat tussen de Lossersestraat en Scholten Reimerstraat in Lonneker tot ongeveer 22.45 uur afgesloten voor alle verkeer. De personenauto is afgesleept en de vrachtauto kon, na ter plaatse te zijn gerepareerd, zijn weg vervolgen.

Waarom de bestuurder van de personenauto op de verkeerde weghelft terechtkwam en wat dus de oorzaak van de aanrijding is geweest, is op dit moment nog niet duidelijk. Wel werd aan het eind van de avond bekend dat de bestuurder een 56-jarige Enschedeër betrof. Hij reed in de auto van zijn broer, maar is niet in het bezit van een geldig rijbewijs. Het onderzoek wordt voortgezet. (07-138457)

Politie zoekt getuigen van brandstichting

Almelo

De politie is op zoek naar getuigen die mogelijk iets meer kunnen vertelen over een brandstichting die woensdagmiddag 24 oktober is gepleegd op de Oranjestraat in Almelo.

Woensdagmiddag de 24e oktober werd om ongeveer 17.25 uur gemeld dat in een steegje naast de Oranjestraat in het centrum van Almelo een brandje had gewoed. Papier en een bankje waren in brand gestoken en de brandweer moest ter plaatse komen om een en ander te blussen.

Door deze brandstichting hebben diverse goederen, waaronder een fiets en een overkapping van een van de winkels, schade opgelopen.

De politie is nu op zoek naar getuigen die mogelijk iets meer over de dader dan wel daders kunnen vertellen. Zij worden verzocht contact op de te nemen met de afdeling Almelo van de politie Twente via 0900-8844 of via Meld Misdaad Anoniem 0800-7000. (07-138834)

Hennepplantage met ruim 600 planten ontmanteld

Enschede

In een woning aan de Beatrixstraat in Enschede werd woensdagavond 24 oktober een hennepplantage met ruim 600 planten ontdekt en ontmanteld. Woensdag de 24e oktober werd aan het begin van de avond om ongeveer 18.20 uur gemeld dat buurtbewoners een scherpe weedlucht roken bij een van de woningen aan de Beatrixstraat in Enschede. Politiemensen die ook gingen snuffelen roken dit inderdaad en besloten werd om een kijkje in de woning te nemen. In de woning, waar niemand aanwezig was, werden op 2 slaapkamers en op de zolder professionele plantages aangetroffen met in totaal 620 planten. Na overleg met de officier van justitie werd besloten om alles te ruimen en te vernietigen.

Essent, die ook terplaatse kwam, ontdekte dat de stroom buiten de meter was afgetapt. Deze is afgesloten.

Een onderzoek naar de eigenaar dan wel eigenaren wordt ingesteld. (07-138504)


---- --
Persbericht Politie Twente 25 oktober 2007

Jan Camphuis: 053-4555588

Onderzoek naar doodsoorzaak moeder en dochter nog in volle gang

Enschede

Het onderzoek naar de doodsoorzaak van een 37-jarige Enschedese vrouw en haar 16-jarige dochter is nog in volle gang.

Samen met het Nederlands Forensische Instituut (NFI) is het Team Grootschalige Opsporing (TGO) van de politie Twente bezig diverse zaken uit te zoeken. Zo worden tactische gegevens naast forensische sporen gehouden om tot bepaalde hypotheses te kunnen komen. Op deze manier hoopt het team uitkomst te kunnen geven over het feit of er sprake is van strafbare feiten en wie daar mogelijk verantwoordelijk voor is geweest.

Op dit moment kan hierover nog niets worden gezegd en de verwachting is dat dit vergelijken en analyseren nog wel ruim een week in beslag kan nemen. Tot die tijd wordt geen enkele optie uitgesloten en zullen ook geen nadere mededelingen worden gedaan.

Zoals reeds eerder gemeld werden vorige week woensdag de 17e oktober in Enschede de levenloze lichamen aangetroffen van een 37-jarige Enschedese vrouw en haar 16-jarige dochter.

Het lichaam van de vrouw werd woensdagmorgen even na acht uur aangetroffen op het spoor aan de Kettingbrugweg in Hengelo. Toen politiemensen later die dag de familie van het aantreffen van het lichaam op de hoogte wilde stellen werd in de woning van de familie aan de Saasveldbrink in Enschede het lichaam van de 16-jarige dochter gevonden. Uit eerste onderzoek bleek al snel dat zij door een misdrijf om het leven was gebracht.

Hierna is een uitgebreid rechercheonderzoek gestart door een team wat op dit moment uit ongeveer 20 personen bestaat.

tel: 053-4555588


---- --