Persberichten Eemland noord, 11.00 uur

Utrecht, 25-10-2007

Zwartgeblakerde man opgespoord

(zien persberichten Eemland noord; 22-10-07; Zwartgeblakerde man)

SOEST De politie heeft woensdagmorgen 24 oktober een 21-jarige inwoner van Amersfoort verhoord die bekende de hennepkweker te zijn van de plantage op de Kostverlorenweg.

Op zaterdag 20 oktober ontstond kortsluiting in een hennepkwekerij in een garage aan de Kostverlorenweg. Daarbij kwam een man vermoedelijk onder stroom te staan en viel de stroom in een naastgelegen pand uit. Enkele omstanders zagen een zwartgeblakerde man weglopen. De politie kwam ter plaatse en trof de hennepkwekerij aan. De ongeveer 900 planten en kweekapparatuur werden in beslag genomen.

Uit het onderzoek kwam naar voren dat de 21-jarige Amersfoorter de vermoedelijke verdachte was. De politie probeerde de verdachte op dinsdag 23 oktober in zijn woning aan te houden, maar hij bleek niet thuis te zijn.

Wetende dat de politie naar hem op zoek was, deed de man besluiten zich op woensdagmorgen 24 oktober te melden op het politiebureau in Soest.

Bij zijn verhoor bekende hij de ruimte enkele weken geleden te hebben gehuurd en daar een hennepkwekerij te hebben opgezet. Bij het aanleggen van een elektriciteitskabel afgelopen zaterdag ging het echter mis en kwam de verdachte onder stroom te staan. De Amersfoorter erkende dat hij ernstig geschrokken was en blij te zijn dat hij nog leefde. Na van de eerste schrik (of schrok) te zijn bekomen, heeft de Amersfoorter het beginnende brandje geblust. Daarna ging hij ervandoor.

Hij ging akkoord met de vernietiging van de in beslag genomen planten en verbeurdverklaring van de apparatuur. Tegen de man wordt proces-verbaal opgemaakt.

Snelheidscontrole

SOESTERBERG De politie heeft op woensdag 24 oktober van 13.15 uur tot 14.00 uur een snelheidscontrole op de Amersfoortsestraat gehouden. Vijf automobilisten hielden zich niet aan de maximumsnelheid van 80 km/u. De topper reed 114 km/u.

Baldadigheid

BAARN In de nacht van woensdag 24 op donderdag 25 oktober gingen vijf jongelui er met onder andere een trampoline vandoor.

Rond 02.30 uur kreeg de politie de melding dat door een aantal jongeren een diefstal op t Jaagpad werd gepleegd. De melder was achter de verdachten aangegaan en zou één van hen in zijn kraag hebben gevat.

Agenten gingen ter plaatse en troffen de melder, een 40-jarige bewoner, zijn vrouw en de verdachte aan. De verdachte was een 18-jarige jongeman uit Baarn. De 40-jarige man verklaarde dat zij wakker waren geworden van gerommel in hun voortuin en hij zag dat vijf jongelui in zijn voortuin liepen. Hij sprong in zijn kleren en rende naar buiten. Zodoende wist hij de 18-jarige verdachte te achterhalen. Die jongeman was in het bezit van een trampoline en een bal uit de voortuin van de 40-jarige man. De 40-jarige man ging met de verdachte terug naar zijn woning, waar de politie naar toe kwam.

De 40-jarige Baarnaar zag de baldadigheid van de actie van de jongeren en wilde geen aangifte tegen hen doen, maar zag meer in een bemiddelend gesprek. De 18-jarige jongen belde daarop zijn vier vrienden, jongemannen van 18 en 19 jaar, die vervolgens ook ter plaatse kwamen. Zij boden allen hun excuses aan, waarna de bewoners weer van hun nachtrust konden gaan genieten.

Bijna de struiken in

BAARN Door zijn rijgedrag liep in de nacht van woensdag 24 op donderdag 25 oktober een fietser tegen de lamp.

Rond 00.45 uur zagen politiemensen een fietser over de Javalaan rijden. Hij viel op omdat hij over de weg slingerende en de nodige moeite had niet in de struiken langs de weg te belanden. Agenten controleerden de fietser, een 24-jarige man uit Baarn. Hij bleek de nodige alcohol achter zijn kiezen te hebben en werd aangehouden.

Bij de ademanalyse in het politiebureau blies hij 760 ug/l, bijna drieënhalf keer het wettelijke maximum van 220 ug/l. Het slot van de fiets van de man was geforceerd. Daarom keken de agenten het framenummer na. Daarbij bleek dat de fiets van diefstal afkomstig was: hij was in Barneveld gestolen.

Tegen de verdachte was proces-verbaal opgemaakt voor het rijden onder invloed van alcohol. Tevens wordt hij verhoord over zijn betrokkenheid bij de diefstal of heling van de fiets.

Bromfietser gewond

SOESTERBERG Op woensdag 24 oktober raakte een bromfietser gewond bij een aanrijding met een auto.

Rond 16.55 uur reed een 30-jarige automobilist uit Goor over de Amersfoortsestraat, komende uit de richting van de Oude Tempellaan. Hij sloeg bij een inrit van een terrein rechtsaf, maar verleende daarbij geen vrije doorgang aan een rechts achter hem over het fietspad rijdende 16-jarige bromfietser uit Soest. De bromfietser botste tegen de auto en ging onderuit.

De bromfietser raakte gewond en werd met nek- en knieletsel per ambulance naar het UMC in Utrecht gebracht.

Man aangehouden voor drugshandel

SOEST De politie heeft op woensdag 17 oktober een 26-jarige inwoner van Soest aangehouden omdat hij verdacht wordt van het verkopen van cocaïne.

De recherche beschikte over informatie dat de Soester zich bezig hield met het verkopen van harddrugs aan gebruikers en startte een onderzoek. Tijdens dit onderzoek werden meerdere getuigen gehoord en technische opsporingsmiddelen ingezet. Vanaf 9 oktober ging de politie over tot de aanhouding van tien inwoners uit Soest en Amersfoort die voor het kopen van de cocaïne werden verhoord. Kort hierna werd de verkoper aangehouden en ingesloten.

De verdachte is op vrijdag 19 oktober voorgeleid bij de rechter-commissaris en blijft in voorlopige hechtenis. De politie zet het onderzoek voort en sluit meer aanhoudingen niet uit.

Laatst gewijzigd 25-10-2007 10:56 | © Politie Utrecht