Hoofdbedrijfschap Detailhandel (HBD)

maat > Voorbeeldadviezen > Verrassende uitkomt onderzoek locatie warenmarkt

Verrassende uitkomt onderzoek locatie warenmarkt

De locatie van de warenmarkt in Lelystad was regelmatig onderwerp van gesprek in de Marktcommissie van Lelystad. Omdat er plannen waren om huidige locatie op de Agorahof te bebouwen is verplaatsing naar het Stadhuisplein voorgesteld. Een wijziging in de bouwplannen maakte een verplaatsing weer niet nodig. Dat leidde bij veel kooplieden tot onrust. Zij hadden zich inmiddels ingesteld op een verplaatsing naar het Stadhuisplein. Welke plek is in de toekomst eigenlijk de beste plek voor de markt?

Voor de kooplieden was dat niet meer duidelijk. De CVAH heeft daarom samen met de vertegenwoordigers van de markt een ruimtelijk economisch adviseur van het HBD een onafhankelijk advies uit laten brengen over beide locaties. Dit advies stelt de kooplieden in staat op een juiste manier een standpunt in te nemen ten opzichte van het gemeentebestuur.

Het eindrapport had een verrassende uitkomst: hoewel het Stadhuisplein centraal in het winkelgebied ligt, biedt de Agorahof op termijn meer perspectief. Zowel de vorm van het marktterrein als de aansluiting op het toekomstige winkelgebied zijn sterke punten. Op de Agorahof heeft de warenmarkt bovendien geen last van evenementen, die op het Stadhuisplein wel plaatsvinden. Het is nu dus duidelijk: de Agorahof is in de toekomst de beste plek voor de markt!
Terug naar voorbeeldadviezen >>