Gemeente Langedijk


24 oktober 2007

Koninklijke Onderscheiding voor scheidend Brandweercommandant Gerard Beukers

Scheidend brandweercommandant Gerard Beukers heeft tijdens zijn afscheidsreceptie op woensdag 24 oktober een Koninklijke Onderscheiding gekregen. Burgemeester Hans Cornelisse van Langedijk heeft hem namens de Koningin de versierselen opgespeld die horen bij de benoeming tot Lid in de Orde van Oranje Nassau.

Gerard Beukers heeft meer dan twintig jaar voor de gemeente Langedijk gewerkt. Hij was veertien jaar hoofd van de afdeling Bouwzaken en zestien jaar voorzitter van de Welstandscommissie. In 1990 werd hij vrijwilliger bij de Brandweer Langedijk. Sinds 1996 is hij commandant van het Langedijker brandweerkorps, een vrijwillige functie waar hij zes jaar geleden zijn beroep van kon maken.

Per 1 november maakt hij gebruik van de regeling Flexibel Pensioen en Uittreden (FPU). Voor de gemeente aanleiding om hem een afscheidsreceptie aan te bieden. Bij die gelegenheid werd hij verrast met de Koninklijke Onderscheiding, die hem met name wordt verleend vanwege zijn vele (vrijwilligers)werk voor de Brandweer Langedijk. Er is echter nog meer: Gerard Beukers was van 1977 tot 1979 secretaris van de Rijwiel Toerclub Omnisport in Heerhugowaard en van 1979 tot 1985 jeugdtrainer bij voetbalvereniging SVW '27 in Heerhugowaard.