Zorgverzekeraars Nederland

Zeist, 25 oktober 2007

ZN Logo

www.zorgverzekeraars.nl online

Consumentenwegwijzer voor het regelen en verzekeren van zorg

Sinds vandaag staat de geheel vernieuwde
consumentenwebsite www.zorgverzekeraars.nl van Zorgverzekeraars Nederland (ZN) online. De website geeft informatie over de wijzigingen in de zorgverzekering per 1 januari 2008 en de mogelijkheid om van zorgverzekeraar te wisselen. Daarnaast is de website een consumentenwegwijzer voor het regelen en verzekeren van zorg in Nederland. ZN biedt hiermee een zo compleet en actueel mogelijk online overzicht van alle aan de zorg gerelateerde onderwerpen.

De website biedt informatie over de wijzigingen in de Zorgverzekeringswet en de Algemene Wet Bijzondere Ziektekosten (AWBZ) per 1 januari 2008. Wie per 1 januari 2008 naar een andere zorgverzekeraar wil overstappen vindt op www.zorgverzekeraars.nl de mogelijkheden en voorwaarden. Ook staat het laatste zorgnieuws online.

Daarnaast geeft de website praktische en algemene informatie over onder meer het regelen van zorg, de Zorgverzekeringswet, de AWBZ, vergoedingen, gezondheid, wet- en regelgeving en kwaliteit van zorg. Bovendien biedt de website contactgegevens van zorgkantoren en zorgverzekeraars en relevante (zorg)links.

ZN ziet het als haar taak als brancheorganisatie voor zorgverzekeraars om verzekerden zo goed mogelijk te informeren over zorg en het verzekeren daarvan. De website www.zorgverzekeraars.nl is hierbij een belangrijk informatiebron.

Bron

Zorgverzekeraars Nederland