Gemeente Bernheze


Collegebesluiten 16 oktober 2007

Dorpsontwikkelingsplan Nistelrode

Het college van burgemeester en wethouders heeft opdracht verstrekt voor een uit te voeren quick scan naar mogelijke knelpunten op het gebied van ruimtelijke, economische en sociaal-maatschappelijke aspecten in Nistelrode, een en ander ter beoordeling van de vraag of dorpsontwikkelingsplannen nodig c.q gewenst zijn voor Nistelrode en eventueel ook andere woonkernen binnen Bernheze.

Veiligheid Wildhorst

Het college van burgemeester en wethouders heeft op 16 oktober 2007 besloten tot het opleggen van bestuursdwang tegen de te korte afstanden tussen enkele recreatieverblijven op recreatieoord De Wildhorst in Heeswijk-Dinther. In totaal moeten nog elf situaties binnen zes weken na verzending van de besluiten voldoen aan de minimale afstand van drie meter tussen de objecten of men moet aan kunnen tonen dat sprake is van 20 minuten brandwerendheid. De erfpachters van de betreffende percelen alsmede de gebruikers en eigenaren van de stacaravans zijn op de hoogte gesteld van deze besluiten. De Beheerscooperatie de Wildhorst U.A. is als exploitait verantwoordelijk voor de naleving van deze afstandseisen. Indien niet voldaan wordt aan de lastgeving, dan stelt de gemeente de betreffende stacaravans buiten werking. De daarbij gemaakte kosten worden verhaald op de exploitant.

Vaststellen van verordeningen

Vanaf 1 januari 2008 gaat de gemeente deelnemen aan de ISD Optimisd in Veghel. In verband hiermee stelt het college van burgemeester en wethouders voor aan de gemeenteraad een aantal verordeningen op grond van de Wet werk en bijstand opnieuw vast te stellen. Het betreft de volgende verordeningen: de Maatregelenverordening, de Toeslagenverordening, de Reïntegratieverordening, de Verordening Cliëntenparticipatie en de Verordening Handhaving. Optimisd gaat deze verordeningen met ingang van 1 januari 2008 uitvoeren.

Kapvergunning

Het college van burgemeester en wethouders heeft voor het vellen van één populier ter hoogte van Klein Bosweg in Heeswijk-Dinther een kapvergunning verleend. Het college van burgemeester en wethouders heeft op grond van landschappelijke waarde geen kapvergunning verleend voor één kastanjeboom ter hoogte van Klein Bosweg 3 in Heeswijk-Dinther.

Tijdelijke wijziging kermis in Vorstenbosch

Het college van burgemeester en wethouders maakt bekend dat de datum van de kermis in Vorstenbosch (altijd met Hemelvaarsdag) in 2008 éénmalig wordt verzet, dit in verband met Koninginnedag (30 april) en Hemelvaarsdag (1 mei). Deze datums vallen te dicht bij elkaar in 2008. De gewijzigde datum van de kermis (vrijdag 18 tot en met maandag 21 april 2008) is alléén voor het komende jaar.

Verordening inburgering

Het college van burgemeester en wethouders gaat de gemeenteraad voorstellen de Verordening inburgering 2007 vast te stellen. Dit besluit houdt verband met deelname van de gemeente Bernheze per 1 januari 2008 aan de gemeenschappelijke regeling ID Optimisd in Veghel. De verordening die nu aan de raad wordt voorgelegd wordt uitgevoerd door Optimisd en geldt totdat Optimisd een eigen regeling heeft vastgesteld.