22e editie Nationale WetenWeek succesvol verlopen

25/10/2007 11:55



Projectbureau WetenWeek



Ruim een kwart miljoen mensen maken kennis met de gevolgen van de klimaatverandering.

De 22e editie van de WetenWeek was dit jaar opnieuw een succes. Van Appingedam tot Veghel ontdekten jong en oud de fascinerende wereld van de wetenschap en techniek. Dit jaar stond de week in kader van het Internationaal Pooljaar. Onder de noemer 'Topje van de IJsberg' waren er honderden grote en kleine activiteiten georganiseerd. Er waren lezingen, workshops, bedrijfsbezoeken en complete festivals. Het aantal bezoekers lag ook dit jaar boven de kwart miljoen.

WetenWeek 2008: 'Kraak de code!'
Volgend jaar zal de WetenWeek draaien om allerlei geheimzinnige wetenschappelijke codes. De wetenschap is voortdurend bezig met het ontrafelen van allerlei mysteries. De astronomie ontrafelt de geheimen van de kosmos, de natuurkunde zoekt naar de verborgen eigenschappen van materie, de biologie ontrafelt de code van het leven. Het doorgronden van het wezen van DNA en onze genen, bacteriën en virussen, menselijk gedrag, ons brein, het wezen van informatie zelf; het draait allemaal om het kraken van de code. Technologie biedt krachtige instrumenten om die codes te vinden. Van de krachtigste microscopen, medische scanners, enorme deeltjesversnellers en DNA-analyse chips tot computers die het ontstaan van complete zonnestelsels simuleren. Zonder technologie zouden die we deze raadsels nooit doorgronden. Bovendien levert die technologie ook de middelen om met behulp van gekraakte codes nieuwe systemen te bouwen. Gentechnologie, Computertechnologie en Nanotechnologie zijn daar directe voorbeelden van. Tijdens WetenWeek 2008 zullen er in het hele land activiteiten plaatsvinden waarin je zelf codes kunt ontrafelen.

Warme belangstelling voor Noord- en Zuidpool in Westergasfabriek. Nieuw in de WetenWeek was Scientific '07, een festival dat werd gehouden in Amsterdam/ Het festival was zeer succesvol en trok dit weekend ruim 5000 bezoekers. De organisatie had op ongeveer de helft gerekend. Ook in de Westergasfabriek veel aandacht voor het milieu, de opwarming van de aarde en de gevolgen die dat heeft voor Nederland. De opzet van het festival was zeer breed. Er waren speelse activiteiten zoals een skisimulator, een wedstrijd pinguïndansen, ijssculpturen hakken en energiezuinige auto's, maar er was ook volop aandacht voor meer serieuze zaken.

De WetenWeek: een week vol wetenschap en techniek!
De WetenWeek is een jaarlijks terugkerend evenement georganiseerd onder auspiciën van het Nationaal Centrum voor Wetenschap en Technologie (NCWT). De WetenWeek is inmiddels uitgegroeid tot hét landelijke evenement dat kennisinstellingen, bedrijven en het Nederlandse publiek bij elkaar brengt om de interactie tussen wetenschap en maatschappij te vergroten.

Partners
De WetenWeek wordt georganiseerd onder auspiciën van Stichting Nationaal Centrum voor Wetenschap en Technologie (NCWT) en wordt financieel mogelijk gemaakt door het Ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap. Partners van de WetenWeek 2007 zijn de Nederlandse Organisatie voor Wetenschappelijk Onderzoek (NWO), Internationaal Pooljaar (IPY), Bureau TOP, Zo Zit Dat, Z@pp, VSC, Kennislink en NEMO.

Een foto van dit onderwerp is (rechtenvrij) beschikbaar op ANP Fotonet (www.anp-photo.nl) en zichtbaar op www.perssupport.nl.





http://www.wetenweek.nl


Noot voor de redactie:


Noot voor de redactie (