Politie Gelderland-Midden

Arnhemse verdacht van doorrijden na ongeval

Publicatiedatum: 25-10-2007 12:07:44

ARNHEM - Een 54-jarige vrouw uit Arnhem is woensdagavond door de politie in haar woonplaats aangehouden op verdenking van het doorrijden naar een ongeval. Ook wordt zij verdacht van het rijden onder invloed van alcohol. Haar rijbewijs is ingevorderd. De vrouw zou rond half elf met haar auto geparkeerd staan op de parkeerplaats van het Salvatorplein. Toen zij op een gegeven moment achteruit reed, zou zij tegen het voertuig van een 51-jarige plaatsgenote aangebotst zijn en vervolgens weg zijn gereden zonder zich bekend te maken. De 51-jarige noteerde het kenteken en belde de politie. Agenten hebben de vrouw even later thuis aangehouden. Zij roken een alcohollucht bij de vrouw. Daarom is er een bloedproef afgenomen. Inmiddels is ze weer op vrije voeten. Haar voertuig is in beslag genomen voor onderzoek. Justitie beslist over de teruggave van het rijbewijs.
(07-161212)

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 376 3053

---

Medicijnen verloren in Doesburg

Publicatiedatum: 25-10-2007 12:04:37

DOESBURG - In Doesbrug is melding gemaakt van de vermissing van een doosje tabletten Hydrogloorthiacide 12,5 mg. Dit zijn bloeddrukverlagende tabletten. De medicijnen zouden gisteren in de in het centrum van Doesburg zoek geraakt zijn. De tabletten kunnen voor jonge kinderen gevaarlijk zijn wanneer zij er te veel van innemen. Mocht u de tabletten aantreffen, neem dan direct contact op met de politie via telefoonnummer 0900 - 8844, of lever ze in bij een apotheek, politiebureau of huisarts.

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 376 3053

---

Man verdacht van tanken zonder te betalen

Publicatiedatum: 25-10-2007 12:04:14

ARNHEM - Een 31-jarige man uit Didam is woensdagmiddag door de politie aangehouden op verdenking van diefstal van benzine. Rond kwart voor zes kwam er een melding binnen dat een man bij een benzinepomp in Arnhem had getankt en was weggereden zonder te betalen. Een getuige wist het kenteken van de auto van de man door te geven. Agenten hebben naar de man uitgekeken en zagen hem op de afrit Zevenaar rijden. Hierop is hij aan de kant van de weg gezet en aangehouden. Hij verklaarde dat zijn de benzine op was en moest tanken. Hij had alleen geen geld bij zich en wilde later terugkomen om te betalen. Na verhoor is hij weer vrijgelaten.
(07-161127)

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 376 3053

---

Oplichters actief in Arnhem

Publicatiedatum: 25-10-2007 12:02:43

ARNHEM - Afgelopen weken zijn een aantal inwoners van onder andere de Arnhemse wijken Paasberg, Hoogkamp en Angerenstein het slachtoffer geworden van oplichting. De slachtoffers, veelal ouderen, werden gebeld of thuis bezocht door personen die zich voordeden als bankmedewerkers of politieagenten. De oplichters wisten het vertrouwen te winnen van de slachtoffers en vervolgens bankpasjes en pincodes te ontfutselen. Vervolgens werd daarmee geld gepind.

De politie waarschuwt nooit pasjes of pincodes af te geven aan onbekenden. Bankzaken worden op de bank of Postkantoor afgewikkeld. Bovendien zal nooit naar pincodes worden gevraagd.

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 376 3053

---