Stadsdeel Geuzenveld/Slotermeer Amsterdam


Verbetering Plein '40-'45

25 oktober 2007

Stadsdeel Geuzenveld-Slotermeer en ING Real Estate gaan samen plannen maken voor de verbetering van Plein '40-'45. Dat staat in de intentieovereenkomst die de partijen op 23 oktober 2007 hebben getekend. Het stadsdeelbestuur wil het winkelaanbod en de uitstraling van het plein verbeteren. De partijen gaan de komende maanden de haalbaarheid van diverse alternatieven bestuderen.

In de jaren negentig is Plein '40-'45 en het bijbehorende winkelcentrum opgeknapt. ING Real Estate en het stadsdeel menen echter dat het gebied veel meer potentie heeft. Piet Dikken, wethouder Stedelijke Ontwikkeling: "Het plein kan een echt stadsplein worden, een kloppend hart van de wijk met meer en beter winkelaanbod en horecavoorzieningen."

Het stadsdeelbestuur onderzoekt in samenspraak met ING Real Estate de alternatieven voor huisvesting van de stadsdeelorganisatie als onderdeel van een plan voor het hele plein. ING Real Estate bestudeert tevens de mogelijkheden van nieuwbouw voor winkel-, woon- en kantoorruimte rond het plein en verbetering van de horeca aan de waterkant. Edvard van Luijn van ING Real Estate: "Met een gebiedsontwikkelingsaanpak rondom het plein en aan het water willen wij een nieuwe kwaliteitsimpuls geven aan de omgeving en het winkelcentrum. De integrale aanpak samen met de gemeente en de eigenaar van het winkelcentrum (ING Real Estate Investment Management) verhoogt de kans om deze doelstelling te realiseren.

Beide partijen zijn enthousiast over de mogelijke samenwerking. De raadscommissie van het stadsdeel zal in november geïnformeerd worden over de plannen voor de ontwikkeling van Plein '40-'45. In het voorjaar van 2008 zal het stadsdeel omwonenden en belanghebbenden betrekken bij de ontwikkelingen.