Regiopolitie Noord- en Oost-Gelderland

|     |Zutphen - oplichter actief                                |
De politie waarschuwt ondernemers voor een oplichter die met zijn gezinnetje het vertrouwen van ondernemers weet te krijgen. Hij heeft twee Zutphense ondernemers voor ruim 10.000 euro benadeeld.

De man heeft afgelopen week bij een keukenbedrijf en een meubelbedrijf goederen besteld. Bij het laatste bedrijf heeft hij een deel van de meubels meegekregen.Toen het keukenbedrijf op het aangegeven adres in Blaricum de maten voor de keuken wilde controleren, bleek het om het adres van een bekende Nederlandse zanger te gaan en kreeg men argwaan. De zanger heeft niets met de oplichtingpraktijken te maken en beide bedrijven hebben inmiddels aangifte gedaan.

De man was in Zutphen in het gezelschap van zijn vrouw en twee jeugdige dochtertjes en wist het vertrouwen van het personeel te winnen. Hij voldoet aan het volgende signalement: ongeveer 35 jaar, lengte 1.80 m., enigszins tenger postuur. De man heeft een spits, vriendelijk gezicht met bruin/groene ogen. Hij heeft een trendy donkerblond kapsel. De vrouw is iets jonger, heeft een slank postuur en getint uiterlijk.

De politie stelt een onderzoek in en waarschuwt ondernemers voor deze man.

|     |Wilp - Computers bij bedrijf weggenomen                   |
Onbekenden hebben in de nacht van woensdag op donderdag 25 oktober ingebroken bij een bouwbedrijf aan de HW Iordenseweg in Wilp. Weggenomen werden pc's en beeldschermen. De politie is een onderzoek gestart.

De inbraak moet gebeurd zijn tussen 03.35 en 03.45 uur. Men wist binnen te komen door een ruit te vernielen. Weggenomen werden meerdere pc's en -beeldschermen. Getuigen hebben in de buurt van een bedrijf een donkergekleurde auto gezien. De auto is weggereden in de richting van de Fliertweg. De politie is een onderzoek gestart en is op zoek naar tips en getuigen. Men kan bellen naar 0900 8844.

|     |Twello - Politie treft henneptoppen aan                   |
De politie in Twello heeft woensdag 24 oktober bij een politieonderzoek in een woning aan de Schaepmanstraat een hoeveel henneptoppen aangetroffen. In de schuur trof men een complete uitrusting voor een hennepkwekerij aan. De politie maakt proces verbaal op tegen de 26-jarige bewoner van het pand.

Bij het onderzoek in de woning werden op de zolder van de woning de henneptoppen aangetroffen. Deze werden in beslag genomen. In de schuur werd een complete uitrusting voor een kwekerij aangetroffen. De politie maakt proces verbaal op.