Ingezonden persbericht

PERSBERICHT

Top 5-bestsellers onder starters
Papier en verbandtrommel typische startersproducten

Den Dolder, 25 oktober 2007 - Wat hebben papier, een verbandtrommel en poetsrollen met elkaar gemeen? Samen voeren ze de lijst aan van meest bestelde artikelen door startende ondernemingen. Op de voet gevolgd door flip-overpapierblokken en een tapedispenser. Maar de ene starter is de andere niet. Koopt de starter in Gelderland het vaakst een papiervernietiger, in Brabant is de verbandtrommel populair en in Zeeland de gevouwen handdoekjes, zo blijkt uit gegevens van Overtoom. "Wat voor ons telt, is dat de starter blijkbaar vindt wat hij zoekt in onze one-stop-shop", aldus Esther Molenkamp, Formule Manager Kleinbedrijf bij Overtoom.

Het aantal starters groeit explosief. Uit cijfers van de Kamer van Koophandel blijkt dat het aantal mensen dat een nieuwe onderneming begint, vorig jaar met twaalf procent is gestegen. Uitschieters zijn de regio's Brabant en Gelderland, waar het aantal startende ondernemers toenam met respectievelijk 21 en 18 procent. De bouw is met 34 procent de sector waarin de meeste ondernemers van start gingen. Het aantal bestellingen door starters bij Overtoom, marktleider op het gebied van kantoor- en magazijninrichting in het kleinbedrijf, groeide met 27 procent.

In één keer
Het kenmerk van startende ondernemers is dat ze van alles nodig hebben. Wat is er dan gemakkelijker dan alle artikelen in één keer via een website vandaag te bestellen en morgen in huis te hebben? Het aanbod is dan ook heel divers. Van uitwisbare viltstiften en veiligheidshandschoenen tot Senseo-coffeepads en een poederblusser. "Van starters horen we dat zij erg veel baat hebben bij het in één keer kunnen doen van al hun aankopen. Ze hebben al zo veel zaken aan hun hoofd en zitten echt niet te wachten op een rondje langs de verschillende winkels", aldus Esther Molenkamp. Overtoom is sinds 2005 nauw betrokken bij de Startersdag van de Kamer van Koophandel, die op zaterdag 3 november 2007 voor de zevende keer in het hele land zal plaatsvinden.

Top 5-bestsellers starters

1. Papier

2. Verbandtrommel

3. Poetsrollen

4. Flip-overpapierblokken

5. Tapedispenser

///


Noot voor de redactie,