Ingezonden persbericht


Vanaf heden verzorgt LEWIS de PR voor Cognos in Nederland.

Door de recente overname van Business Objects door SAP is Cognos de enige onafhankelijke grote leverancier op het gebied van business intelligence-software. Het heeft als enige speler in de markt een exclusieve focus en visie op en expertise in performance management. Cognos werd opgericht in 1969 en heeft nu meer dan 3.400 werknemers en meer dan 23.000 klanten in 135 landen.

In Nederland heeft Cognos sinds 1984 een kantoor in Nieuwegein. De Nederlandse vestiging telt ruim 75 medewerkers en heeft klanten in verschillende branches zoals industrie, gezondheidszorg, overheid, financiële en zakelijke dienstverlening.

Cognos brengt technologie, analyseapplicaties, best practices en een omvangrijk netwerk van partners samen en biedt klanten zo een complete range aan BI-oplossingen. Dit doet de ERP-, packaged applications- en database-investeringen en transactiesystemen van een organisatie beter renderen. Het geeft klanten de noodzakelijke transparantie om processen en prestaties te analyseren en vervolgens te verbeteren. Huidige prestaties zijn beter inzichtelijk, en daardoor kunnen bedrijven ook hun toekomstige businessstrategieën goed plannen.

Woordvoerder voor Cognos in Nederland is Karel Kinders, Managing Director Cognos BV. Hij wisselt graag met u van gedachten over alle aspecten van de business intelligence-markt, waaronder natuurlijk de recente ontwikkelingen, en deelt graag zijn visie over de koers van die markt.